terug naar overzicht

Hoogste punt nieuwbouw Seringenstraat Rosmalen

Maandag 16 mei 2022 Hoogste punt nieuwbouw Seringenstraat Rosmalen

Woensdag 1 juni werd het hoogste punt gevierd van het woongebouw met 37 woonzorgappartementen aan de Seringenstraat in Rosmalen. Dit gebouw komt op de plek van de voormalige basisschool ‘t Ven. Een hoogste punt viering is een bouwtraditie die we graag in stand houden. Een mooi moment om de bouwers in de schijnwerpers te zetten. Wij hadden voor hen de frietkar geregeld.

Tekst loopt door onder foto

seringenstraat hoogste punt 2
seringenstraat hoogste punt 2
Seringenstraat hoogste punt 1

Bedanken voor hun inzet

Onze directeur-bestuurder Rob Dekker: “We willen de bouwers hiermee graag bedanken voor hun inzet. Zij hebben vanaf september vorig jaar heel hard gewerkt. Het casco staat er, dus we kunnen nu beginnen aan de afbouw. We zitten ook mooi op schema, dus we verwachten de appartementen begin 2023 te kunnen opleveren.”

Tekst loopt door onder foto

Seringenstraat hoogste punt 5
Seringenstraat hoogste punt 4
Seringenstraat hoogste punt 3
Seringenstraat hoogste punt 6.

Zelfstandig wonen gecombineerd met thuiszorg

Het gebouw wordt gerealiseerd door Hoedemakers. Het ontwerp is van KdV Architecten. Ook de gemeente ’s-Hertogenbosch is nauw bij de plannen betrokken. Het complex wordt geen dependance van Annenborch, maar biedt wel mogelijkheden op zorgvlak. Hierdoor zijn de appartementen uitermate geschikt voor mensen die het thuis niet meer alleen redden, maar de verbinding met de buurt niet willen verliezen.

Gemeenschappelijke woonkamer

Het gebouw bestaat uit drie woonlagen. De appartementen hebben twee slaapkamers en zijn circa 61m2 groot. Er komt ook een gemeenschappelijke woonkamer die multifunctioneel te gebruiken is. Op het terrein komen 30 parkeerplaatsen. Daarnaast komen er 15 extra parkeerplaatsen aan de Kamperfoelistraat. Om het groene karakter van de wijk te behouden, blijven zo veel mogelijk bomen staan.

Appartementen worden verwarmd met ijs

De nieuwe appartementen worden verwarmd met ijs. Ook al klinkt dat onlogisch. Dit ijsbuffersysteem, genaamd het IJs van Columbus, gebruikt de energie die vrijkomt bij de overgang van water naar ijs en de warmte van de zon voor het verwarmen van de woning en het tapwater. Hier komen dus geen fossiele brandstoffen bij kijken. Wij investeren graag in dit soort innovaties. Niet alleen omdat het goed is voor het milieu, maar ook omdat het een positief effect heeft op de energierekening van onze huurders. De grootste stijging in woonlasten zit de komende jaren in de energierekening. Met dit systeem blijft de energierekening van huurders stabiel. Lees hier meer over de werking van het ijsbuffersysteem. 

Interesse in deze woningen?

De woningen worden naar verwachting begin 2023 geleverd. De verhuur hiervan verloopt deels via WoonService Regionaal. Heeft u interesse, zorg dan dat u ingeschreven staat. We communiceren tijdig wanneer we gaan starten met de verhuur.

Vorig jaar september was de start van de bouw. Toen waren ook de oudste leerlingen van basisschool ’t Ven (groepen 7 en 8) bij de opening betrokken. Zij hebben op deze locatie nog op school gezeten.

Start bouw woonzorgappartementen Seringenstraat Rosmalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Theo van Nuland schreef

    Mijn vrouw heeft een indicatie voor langdurige zorg bui vivent. Kan het dan zijn dat we in aanmerking komen voor ding appartement seringenstraat

    • Woonstichting JOOST schreef

      Beste Theo, dat kan zeker. De toewijzing gaat via http://www.woonserviceregionaal.nl Bent u nog niet ingeschreven? Doe dat dan vandaag nog. De meeste woningen gaan via inschrijftijd. Maar we verloten ook enkele woningen. Heeft u interesse? Stuur dan een e-mail naar welkom@wonenbijjoost.nl. Zodra de verhuur start, ontvang u dan een e-mail. We gaan eind september starten met adverteren. De appartementen zijn rond februari 2023 klaar. Groet, Ineke