terug naar overzicht

Hoogste punt nieuwbouw Van Hugenpothstraat

Donderdag 31 januari 2019 Hoogste punt nieuwbouw Van Hugenpothstraat

Het gaat hard met de nieuwbouw aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat. Op deze plek komen 25 eengezinswoningen en 8 appartementen in 2 bouwlagen. Dit worden zogenoemde Nul op de Meter woningen (NOM). Vandaag, donderdag 31 januari, vierden we het hoogste punt.

Wethouder Peter van de Wiel verrichtte samen met Rob Dekker, directeur-bestuurder van Woonstichting St. Joseph, en Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen, de officiële handeling. Er werd een oorkonde ondertekend met daarop alle specificaties van dit bijzondere duurzame nieuwbouwproject. Deze oorkonde ging vervolgens in een PVC-buis die op een later moment door de bouwploeg onder de nokvorst wordt geplaatst. Ook bovenop de nokvorst zit een herinnering aan dit feestelijke moment. Vervolgens was er friet voor de gehele bouwploeg.

Eerste NOM-woningen in de sociale huursector in de gemeente Boxtel
Op deze locatie worden dus NOM-woningen gerealiseerd. De eerste in de sociale huursector in de gemeente Boxtel. Bij deze woningen wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. We verwachten de woningen tussen mei en juli 2019 te kunnen opleveren. Dus het gaat echt hard. Wethouder Peter van de Wiel bevestigde dat: “Nog maar enkele maanden terug stonden we hier voor de start bouw. En kijk eens hoever we nu al zijn. Complimenten aan de bouwploeg.” Ook complimenteerde hij St. Joseph met dit mooie project: “Jullie mogen als woningcorporatie trots zijn dat jullie niet alleen de huisvestingsopgave serieus nemen, maar ook staan voor kwaliteit en gaan voor duurzaam bouwen. En daarbij ook nog eens bewoners nadrukkelijk betrekken van het begin tot het einde.” Hij refereerde hiermee aan het feit dat de oud-bewoners al vanaf het begin bij het project zijn betrokken en uiteindelijk vier oud-bewoners terugkeren.  “Dit is echt een voorbeeld  project voor Boxtel.”

Hugenpothstraat_hoogste_punt-11
Hugenpothstraat_hoogste_punt-13
Hugenpothstraat_hoogste_punt-14
Hugenpothstraat_hoogste_punt-17

Veel animo
Er was heel veel animo voor de 22 woningen en 8 appartementen. Ruim 600 woningzoekenden reageerden. Directeur-bestuurder Rob Dekker: “Dat geeft maar weer aan hoe groot de vraag is naar betaalbare woningen in de gemeente Boxtel. We hebben dus veel mensen moeten teleurstellen. We hopen dan ook dat we op meerdere plekken in Boxtel snel aan de slag kunnen.” Rob Dekkers gaf ook aan dat deze woningen naadloos aansluiten bij de andere woningen hier in deze wijk. Woningen die we eerder op hoog niveau hebben gerenoveerd.”

Voormalige bewoners van deze wijk hebben recht op terugkeer
Op deze plek stonden 42 boven- en benedenwoningen en 3 eengezinswoningen. Deze zogenoemde witte woningen werden begin 2018 gesloopt. De toenmalige bewoners hebben recht op terugkeer naar deze wijk. Uiteindelijk hebben 4 oud-bewoners aangegeven daar graag gebruik van te willen maken. Zij hebben een keuze gemaakt voor een eengezinswoningen. De overige woningen zijn geadverteerd.

Bekijk hier de uitgebreide brochure met alle plattegronden en specificaties van de eengezinswoningen en appartementen Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat.

 

Nieuwbouw Van Hugenpothstraat gaat hard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties