terug naar overzicht

Hulp bij financiële problemen

Dinsdag 13 juli 2021

Veel mensen zijn in de coronaperiode hun (bij)baan kwijtgeraakt. Geldt dat ook voor jou? En verwacht je hierdoor in betalingsproblemen te komen? Je kunt gebruik maken van financiële ondersteuning in de vorm van een uitkering: de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

De regeling bestaat al langere tijd. Maar tot op heden wordt hier nog weinig gebruik van gemaakt. Waarschijnlijk omdat veel mensen niet van deze regeling op de hoogte zijn. Vandaar dat we onze huurders hier extra op willen wijzen.

Wat houdt de regeling in?

Financiële ondersteuning voor noodzakelijke privé-woonkosten (huur, gas/water/licht en woonverzekering) voor mensen die dit door corona niet kunnen betalen.

  • De regeling kun je met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 aanvragen.
  • De maximale uitkering is € 500 per huishouden per maand.
  • Er wordt gekeken naar inkomen en vermogen.
  • Je kunt een aanvraag indienen tot 1 oktober 2021. Op de websites van de diverse gemeentes wordt nog een andere datum genoemd. De einddatum van de regeling is echter verlengd naar 1 oktober.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de overheid en op de website van de gemeentes in ons werkgebied. Je ziet hier ook direct alle voorwaarden en kunt meteen een aanvraag indienen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties