terug naar overzicht

Huurappartementen Heem van Selis bijna klaar

Dinsdag 1 februari 2022

De eerste 24 huurappartementen in de nieuwe Boxtelse wijk Heem van Selis zijn bijna klaar. Vandaag – dinsdag 1 februari – konden de toekomstige bewoners alvast hun nieuwe vloer en raambekleding gaan inmeten. En kennis maken met hun toekomstige buren. Er komen veel starters te wonen, maar ook senioren.

Enthousiaste reacties

Bewoners reageerden enthousiast vandaag. “In december waren we ook hier tijdens de kijkdag”, vertelt een toekomstige huurder. “Toen was het nog echt volop in aanbouw. Nu is het appartement al voor een groot deel afgewerkt en staat de keuken erin. Dat geeft een veel beter idee hoe mooi het wordt.” Een wat oudere huurder vertelt: “Ik zit nu alleen in een veel te grote eengezinswoning. Straks woon ik in een mooi en goed afgewerkt appartement. Dus ik ga hier zeker genieten!” Een andere bewoner is heel blij met het uitzicht naar twee kanten. “Ik kan ver wegkijken over mooie nieuwbouwwijken. En ook mijn maandlasten gaan een stuk omlaag. Ik betaal straks minder huur en heb veel lagere energiekosten.” De nieuwe bewoners krijgen in maart de sleutel. En kunnen dan aan het klussen.

Energiezuinig en gasloos

Alle appartementen zijn energiezuinig én gasloos. De wijk wordt duurzaam ingericht. Zo worden er nestkastjes ingebouwd, gemengde hagen geplaatst voor de vogels, krijgen de parkeerplaatsen een open bestrating en komen er wadi’s waar hemelwater lokaal kan infiltreren.

Hoogste punt

Op 21 juli vierden we het hoogste punt en werd de bouwploeg getrakteerd op friet. De Boxtelse wethouder Wim van der Zanden hees toen samen met Jan van Peer van bouwbedrijf Van Peer en onze directeur-bestuurder Rob Dekker de vlag. Daarna volgde een confettiwolk, afgeschoten door bouwploeg die op de bovenste steiger stond.

Hoogste punt huurappartementen Heem van Selis

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties