terug naar overzicht

Huurders familie Atalay, sociaal betrokken fotomodellen

Dinsdag 18 december 2018

Een leuke en ontspannen fotoshoot met Nina Crebas, een toffe fotografe. Zo kijken de vier gezinsleden van de familie Atalay terug op de fotosessie voor de nieuwe St. Joseph-fotografie. Het huishouden, bestaande uit Ramazan (54), Sevim (52) en hun dochters Kübra (29) en Merve (23), had nooit eerder als gezin voor de camera gestaan. Maar ze werkten graag mee.

Het gezin poseerde voor de foto’s onder andere in de keuken, het epicentrum van moeder Sevim. “De keuken is mijn favoriete ruimte in huis. Ik bereid graag eten en omdat het kookvertrek zo ruim is, lukt dat hier prima”, vertelt ze trots. Het van oorsprong Turkse gezin woont al jaren in de St. Willibrordstraat in de Boxtelse wijk Selissen. “Ik ben in deze buurt geboren en woon er met heel veel plezier”, stelt rechtenstudente en CDA-raadslid Kübra. ”Er leven hier mensen met verschillende culturele achtergronden en wisselende gezinssamenstellingen. Ik vind dat heel
verrijkend en leerzaam. Zo komen onze buren uit Irak. Zij laten ons regelmatig Iraakse hapjes proeven. Lekker joh.”

Fijn om dichtbij mijn ouders te wonen
Zus Merve vult aan: “En onze andere buren zijn mijn opa en oma, de ouders van mijn moeder. Dat is gezellig hoor. Vaak lopen we de deur bij elkaar plat”, lacht ze. Moeder Sevim herkent dit en vindt het vooral fijn dichtbij haar ouders te wonen. “Tegenwoordig is eenzaamheid onder ouderen een groot probleem. Maar mijn ouders hebben gelukkig buiten ons nog veel familie en vrienden in de buurt en zij zoeken elkaar zeer regelmatig op. Ik vind het mooi te kunnen zeggen dat zij tijdens de vastenmaand Ramadan geen enkele keer alleen hebben gegeten.”

Alles is dichtbij
Net als haar ouders is Sevim een sociaal bewogen vrouw. “Ik werk als cliëntondersteuner in het Wereldhuis, op de afdeling Şefkat. Ik kook er Turkse maaltijden en maak graag een praatje met de bewoners. Ook ben ik vrijwillig werkzaam als buurtbemiddelaar.” Ramazan werkt bij Legrand op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk en is voorzitter van de Turkse moskee in de wijk Boxtel-Oost. Merve doet de lerarenopleiding maatschappijleer. “Mijn medestudenten zijn jaloers op de plek waar ik woon. Alles is dichtbij: de hockeyclub, de winkels en je bent in tien minuten fietsen bij het treinstation.”

Het is hier vaak een duiventil
Kübra is het hiermee eens: “En het is hier ook heerlijk rustig. Maar als ik ergens hulp bij nodig heb, kan ik bij iedereen terecht. Toen mijn zus en ik jonger waren en mijn ouders op vakantie waren, kwam er dagelijks iemand kijken of alles in orde was. Als we wilden, konden we ook bij iedereen aanschuiven tijdens het eten.” Aan maatschappelijke betrokkenheid is duidelijk geen gebrek bij de familie Atalay. ”Ik ben graag in contact met mensen”, aldus Sevim. ”Het is hier vaak een duiventil, een komen en gaan van vrienden en familie. We hebben hier dan ook de ruimte om iedereen welkom te heten. Wat ik doe als het me even teveel is? Dan trek ik me natuurlijk terug in de keuken om te koken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties