terug naar overzicht

Huurders Jo en Grada vieren briljanten huwelijk

Vrijdag 7 mei 2021 Huurders Jo en Grada vieren briljanten huwelijk

Op 1 mei 1956 traden Jo en Grada van Kreij – Van Gaal (inmiddels 93 en 92 jaar) uit Den Dungen in het huwelijk. Maar liefst 65 jaar zijn ze dus getrouwd. “We vinden het nog steeds leuk samen en kunnen elkaar niet missen”, verzekert het ‘briljanten’ echtpaar. JOOST ging op visite in hartje Den Dungen.

Op de foto overhandigt onze wijkbeheerder Maryn een mooie bos bloemen namens JOOST.

Ze kennen elkaar al ruim zeventig jaar

Grada komt oorspronkelijk uit Schaijk, Jo is een echte Dungenaar. De twee kenden elkaar al een beetje van het huwelijksfeest van Mien van Gaal, de zus van Grada. Een jaar later sprong de vonk echt over, toen ze elkaar weer zagen op de kermis in Schaijk. Na zes jaar verkering trouwden ze op 1 mei 1956. Dat verklaart ook het grote getal ´70´ in de huiskamer. “Ik ken Grada al ruim zeventig jaar”, lacht Jo.

Een gelijkvloers appartement in hartje Den

Tot 1990 runde het echtpaar een boerenbedrijf aan de Spekstraat. Na de verkoop woonden Jo en Grada dertig jaar in de Bramerslandstraat. Vanwege hun gevorderde leeftijd betrokken ze in augustus 2019 een gelijkvloers appartement van JOOST in hartje Den Dungen, vlakbij de Sint Jacobus de Meerderekerk waarin ze elkaar 65 jaar geleden het jawoord gaven. “Een fijn en praktisch appartement met een mooi terras, genoeg ruimte en een vogelhuisje in de tuin waar altijd wat te doen is. We wonen prima hier midden in het centrum”, vertelt het echtpaar.

Herinneringen aan vele verre reizen

Dochter Willemien woont om de hoek en komt regelmatig langs. Zoon Siebert woont in Friesland. Verder heeft het echtpaar geëmigreerde familie in Canada en Nieuw Zeeland. Fotoalbums herinneren aan de vele verre reizen voor familiebezoek en vakanties in Europa.

Een hele stapel felicitatiekaarten

Jo en Grada kregen een stapel felicitatiekaarten, onder andere van veel ‘buren’ in het appartementencomplex. Daar zijn ze blij mee. “Dat voelt goed in coronatijd. We voelen ons ook nooit eenzaam. Want we hebben natuurlijk elkaar en de kinderen. Natuurlijk missen we koersbal, gym en het koor. Maar dat komt wel weer.”

Op de foto met dochter Willemien die om de hoek woont en regelmatig langs komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties