terug naar overzicht

Huurster Debra Toelen: thuis in Zonnegolven

Zaterdag 10 maart 2018 Huurster Debra Toelen: thuis in Zonnegolven

Ze vond het reuzespannend, de fotoshoot voor St. Joseph. Nu de foto’s klaar zijn, is huurster Débra Toelen heel blij met het resultaat. Samen met haar vriend Henri Kluitmans stond ze model voor de St. Joseph-fotografie voor de doelgroep starters.”Dit is hoe we zijn. Prachtig om dat op deze mooie foto’s terug te zien.”

Decor voor de fotografie was haar nieuwbouwwoning in Zonnegolven in de wijk In Goede Aarde. Die huurt ze sinds twee jaar van St. Joseph. “Het is hier heerlijk wonen”, vindt ze. Zonnegolven is gebouwd als duurzame buurt, met zonnepanelen op de daken. Dat voelt Débra goed in haar portemonnee. “We besparen ten opzichte van anderen veel op onze vaste lasten. Hoe ik dat weet? Ik werk bij Bureau Nieuwkomers waar ik statushouders begeleid naar hun huurwoning. Daar hoort ook bij dat ik de energievoorziening regel. Als ik die tarieven zie, besef ik dat ik in mijn handjes mag knijpen met onze zonnepanelen.”

‘Welke Débra?’
Door haar werk bij Bureau Nieuwkomers heeft Débra vaak contact met St. Joseph. “Dan bel ik ze met mijn ‘zakelijke’ pet”, lacht ze. “Ik zeg het er ook altijd bij hoor, of
ze Débra de huurster of Débra van Bureau Nieuwkomers aan de lijn hebben. Dat voorkomt een hoop verwarring.”

Thuis in Boxtel
Het mooiste aan haar werk vindt ze dat de meeste statushouders na een jaar hun plekje in Boxtel hebben gevonden. Zelf voelt ze zich hier ook helemaal thuis. “Ik ben een echte Boxtelse. Hoewel ik een tijdje in plaatsen in de omgeving heb gewoond, ben ik blij dat ik terug ben. De dorpse sfeer, het ons-kent-ons-gevoel, daar houd ik van.” Hier wonen en werken, betekent ook dat Débra weleens cliënten tegenkomt in de supermarkt. “Wat we op kantoor bespreken, blijft uiteraard op kantoor. Dat we elkaar buiten een keer tegen het lijf lopen, vind ik geen probleem. Het heeft ook iets nuchters: ik doe mijn boodschappen in dezelfde winkels, ik huur een woning bij St. Joseph net zoals vierduizend anderen… Dat is gewoon zo. Misschien dat we daarom ook zo enthousiast waren over die fotoreportage. Daarin staan huurders centraal in plaats van professionele modellen. Het laat iets echts zien, gewoon uit Boxtel.”

Oog in oog
Ze weet nog dat ze aan het begin van de fotoshoot wat nerveus was. “Ik heb weleens professionele foto’s laten maken met vriendinnen, buiten in een park. Maar thuis gefotografeerd worden in je eigen huiskamer, dat is best spannend.” Laatst was ze op het kantoor van St. Joseph. Daar hangt een foto van haar en Henri in groot formaat aan de muur. “Plots stond ik oog in oog met mezelf”, weet ze nog. “Dat was gek, maar ook hartstikke leuk.”

Wil jij net als Débra ook het gezicht van St. Joseph worden?
Dat kan! Mail dan naar communicatie@sintjoseph.nl of neem contact op met de redactie via (0411) 659 122.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties