Wie doet wat?

Woonstichting JOOST werkt samen met onderaannemers die reparaties bij u thuis verrichten. U bent zelf ook verantwoordelijk voor het onderhoud van uw woning. Hieronder leest u daar meer over.

Onderhoudsoverzicht A t/m Z

In de folder ‘Klein dagelijks onderhoud: wie doet wat?’ vindt u een overzicht van kleine reparaties in uw woningEn wie waarvoor verantwoordelijk voor is. Zo weet u altijd precies wie de reparatie uitvoert en betaalt.

Folder klein dagelijks onderhoud: wie doet wat?

Verantwoordelijkheid Woonstichting JOOST

  • Bijvoorbeeld het vervangen van stortbakken en het onderhoud aan daken.
  • Groot onderhoud aan uw woning, zoals schilderen van buitenkozijnen en het aanbrengen van isolatie. Een overzicht van alle grote onderhoudsproject staat op deze Onderhoudspagina.

Bij diverse hoogbouwcomplexen zorgen ‘lampenisten’ ervoor dat kapotte lampen in algemene ruimtes vervangen worden.

Verantwoordelijkheid huurder

  • Bijvoorbeeld het onderhoud van uw tuin en het schilderwerk in uw woning.
  • Schade in de woning die u zelf veroorzaakt door opzet, nalatigheid of onjuist gebruik.
  • Sleutels algemene ruimte (bij)bestellen.

Serviceabonnement

Met een Serviceabonnement bent u verzekerd voor reparaties in uw woning. Woonstichting JOOST repareert en betaalt deze voor u. Normaal zijn deze reparaties voor uw eigen rekening. Bijvoorbeeld het bijvullen en/of ontluchten van uw cv of het vervangen van uw wc-bril. Meer over dit abonnement leest u bij Serviceabonnement.

Informatie serviceabonnement

Rioolfonds en Glasverzekering

Als huurder van Woonstichting JOOST bent u gratis lid van het Rioolfonds en het Glasfonds. Dat scheelt u onnodige kosten.

informatie glas en rioolfonds

Zelf klussen

Wilt u zelf klussen in uw woning? Dat mag! Wij vinden het belangrijk dat u uw woning naar uw eigen smaak inricht. Neem wel altijd even contact met ons op voordat u aan de slag gaat. Voor sommige woningveranderingen heeft u onze toestemming nodig.

zelf klussen hoe werkt dat?