Inschrijven en reageren

Onze beschikbare woningen bieden wij aan op de website www.WoonserviceRegionaal.nl. Om te kunnen reageren dient u ingeschreven staan als woningzoekende bij WoonService Regionaal. Een inschrijving kost € 10 per jaar. Na 10 jaar inschrijving is dit gratis.

Stappenplan op zoek naar een woning

1. Schrijf u in

Inschrijven als woningzoekende kan al vanaf 18 jaar. U schrijft zich in door het inschrijfformulier in te vullen op de website van WoonService Regionaal. Wilt u meer uitleg over het inschrijven? Bekijk dan onderstaande video.

Inschrijven als woningzoekende

2. Inschrijftijd opbouwen

Vergeet niet om uw inschrijving jaarlijks te verlengen. Anders moet u opnieuw beginnen met uw inschrijftijd. En dat is zonde want hoe langer u ingeschreven staat, hoe groter uw kansen op een woning. U krijgt een bericht op het moment dat u uw inschrijving kunt verlengen. Wilt u meer uitleg over het verlengen van uw inschrijving? Bekijk dan onderstaande video.

3. Reageer op woningen

Door regelmatig te reageren maakt u vaker kans op een woning. Woningen kunnen op twee manieren worden aangeboden:

  • via inschrijftijd: de persoon met de langste inschrijftijd mag als eerste beslissen of hij de woning neemt of niet.
  • via loting: heeft u nog weinig inschrijftijd? Reageer dan ook op lotingwoningen. Bij die woningen maakt iedereen evenveel kans.

Om zeker te weten dat u niets mist, kunt u een zoekprofiel aanmaken. U krijgt dan bericht wanneer een woning vrij komt die voldoet aan uw zoekprofiel. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven in welke wijk of straat u wilt wonen.

Bekijk beschikbare woningen

Let op! U kunt niet op alle woningen reageren. Dit heeft te maken met uw inkomen, leeftijd en het aantal mensen met wie u samenwoont. Daarom is het belangrijk dat u uw gegevens, vooral uw inkomen, juist invult. Pas u gegevens aan in WoonService Regionaal wanneer uw situatie wijzigt. Anders bestaat de kans dat u de woning waarop u reageert niet krijgt.

4. Woning aangeboden

Nadat de advertentie is gesloten, ziet u op welke plek u bent geëindigd voor de woning waarop u hebt gereageerd. Bent u de eerste kandidaat? Dan nemen wij contact met u op om kennis te maken. We controleren uw gegevens en als deze in orde zijn, mag u de woning bezichtigen.

5. Huurcontract tekenen

Nadat u de woning heeft bekeken horen wij graag of u de woning accepteert. Zo ja, dan maken we een afspraak voor het tekenen van het huurcontract. U kunt nu de verhuizing gaan regelen!

Let op! Verhuist u naar een woning die u hebt gevonden via WoonService Regionaal? Dan vervalt uw opgebouwde inschrijftijd. U bouwt weer opnieuw inschrijftijd op als u zich opnieuw aanmeldt als woningzoekende.

Lees meer

Flyer op zoek naar een huurwoning

Veelgestelde vragen inschrijven en reageren