terug naar overzicht

In ontwikkeling: De Route van JOOST

Woensdag 7 oktober 2020

JOOST heeft voor 2021-2025 een begroting opgesteld. Daarin staat wat we de komende jaren gaan doen en wat het kost. Klantadviseur KlantContactCenter Jill van der Schoot vertelt over ons nieuwe klantvolgsysteem dat in ontwikkeling is: ‘De Route van JOOST’.

“Bij het KCC willen we een klantvolgsysteem in gebruik nemen. In ons Koersplan hebben we het principe ‘de Route van JOOST’ genoemd. Zo’n klantvolgsysteem is eigenlijk onze eigen track en trace-service om huurders op elk moment te kunnen vertellen hoe het staat met de afhandeling van hun vraag of verzoek. En is er iets niet duidelijk? Dan is contact met het KCC zo gelegd dankzij een geïntegreerde chat- of Whatsapp-functie. Zo kunnen onze huurders zelf bepalen hoe en wanneer ze contact opnemen, aan hen de keus. De selectie van een klantvolgsysteem is deze zomer gestart. De demo’s die ik al heb gezien, zijn veelbelovend. Bedoeling is om einde 2020 daarin een keuze in te maken.”

Een nieuw klantvolgsysteem verhoogt onze serviceverlening

“Met een klantvolgsysteem neemt onze serviceverlening toe omdat we precies gaan vastleggen wat we met huurders afspreken. Zo hoeven deze niet nog een keer hun verhaal te doen als ze terugbellen. Die informatie wordt geregistreerd en is een onderdeel van hun woondossier. In de KCC-praktijk betekent dit dat we met één muisklik zo’n dossier op ons scherm krijgen zodra een huurder belt. Daarmee hebben we alle informatie bij de hand en kunnen we hem snel van dienst zijn. We kunnen er bovendien nieuwe afspraken of informatie aan toevoegen. Zo blijft de inhoud altijd up-to-date.”

Ontwikkeling kennisdatabank

“Parallel aan het klantvolgsysteem willen we ook een Kennisdatabank ontwikkelen vol antwoorden op veel voorkomende technische huurdersvragen. Belt er een huurder, dan kunnen we bij het KCC een flink deel zelf afhandelen. Dat maakt ons minder afhankelijk van technische collega’s.

Lees meer over onze plannen voor 2021-2025: Van beleid naar uitvoering. We zitten op koers, nu doorpakken.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties