terug naar overzicht

Jaarverslag 2020: we maken tempo in isoleren

Donderdag 15 april 2021

Het isoleren van woningen is in 2020 goed op gang gekomen. Zowel in de energetische versnelling als bij groot onderhoud en renovaties. Samen met onze partners en met alle collega’s hebben we er voor gezorgd dat de werkzaamheden gewoon doorgang konden vinden. Ondanks corona.

Samen op zoek naar oplossingen hoe het wel kan

Onze projectleiders groot onderhoud en renovatie Anita Busio en Judith van Mil vertellen in een interview in ons Jaarverslag: “We gingen samen op zoek naar oplossingen naar hoe het wel kon. Bij de werkzaamheden laten we ons overigens niet leiden door labelsprongen, maar sturen we op het isoleren van bouwdelen voor een zo goed mogelijk eindresultaat.”

We gaan 500 woningen per jaar verduurzamen

“Ook de komende jaren hebben we diverse projecten op de planning staan om in ons hele werkgebied woningen onder handen te nemen. Doel is om zo per jaar 500 woningen te verduurzamen. Dat is inclusief de mutatiewoningen. Omdat de opstart van de projecten wat moeilijker was vanwege corona, zijn sommige projecten wat later op gang gekomen. Toch hebben we in 2020 uiteindelijk ruim 400 woningen verduurzaamd. Met onze onderhoudsaannemers bouwbedrijf Elk, Wits en Jansen Huijbregts zijn we nu goed op weg en gaat de uitvoering in 2021 gewoon door.”

Door natuur-inclusief renoveren boeken we tijdwinst

“We hebben afgelopen jaar van de provincie een algehele ontheffing gekregen voor de Wet natuurbescherming. Ons natuur-inclusieve renoveren is daarvan de reden. Omdat we in renovatieprojecten standaard zorgen voor nestplaatsen hoeven we niet bij elk project uitgebreid onderzoek te doen, tijdelijke voorzieningen te plaatsen en een vergunning aan te vragen. Daarmee boeken we al snel enkele maanden tot meer dan een jaar tijdwinst.”

Inzet van duurzaamheidscoaches

“Ook op andere vlakken is het verduurzaming troef. We zijn gestart met het werven van bewoners die we nu aan het opleiden zijn tot duurzaamheidscoaches. Ook hebben we een nieuwe collega die zich over het water en groen in wijken en tuinen buigt. En we doen onze huurders nog altijd een zonnepanelenaanbod. Maar wel alleen als hun woning goed geïsoleerd is. Dat is een voorwaarde. Want isolatie zien we echt als die eerste onmisbare stap naar een duurzame, energiezuinige woning.”

Benieuwd wat wij in 2020 nog meer hebben gedaan? Lees hier ons jaarverslag 2020: ‘We zitten op koers. Als een goede buurman, Thuis in de Meierij’.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties