terug naar overzicht

Jasper verhuist naar nieuw appartement Heem van Selis

Dinsdag 15 februari 2022 Jasper verhuist naar nieuw appartement Heem van Selis

Jasper de Laat (28) kreeg op 10 maart van onze collega Arlette (zie foto) de sleutels van zijn nieuwe appartement in Heem van Selis. Wij spraken hem al eerder, op 1 februari tijdens de kijkdag. Hij was er toen al klaar voor en had er zin in. “Een ideale woning voor een starter zoals ik. Ik verheug me op een eigen plek waar ik helemaal op eigen benen kan staan.”

Jasper stond al lang ingeschreven toen hij een tijd geleden langs de bouwlocatie fietste. “Er stond nog niks, alleen het bouwbord. Maar het leek me meteen wel wat. Dus reageerde ik via de site. Toen ik hoorde dat ik één van de woningen kreeg, bleek dat een vriend van mij hier ook komt wonen. Een leuk toeval.”

Tekst loopt door onder de foto.

Huis kopen is nog te duur

Jasper is programmeur en spelontwikkelaar. Een slimme jonge gast met een prima baan. Kan die geen huis kopen? Hij glimlacht: “Ik heb geprobeerd te sparen voor een koopwoning, maar die prijzen stijgen zo snel. Daar kan ik niet tegenop sparen. Maar los daarvan ben ik heel blij met dit appartement. Een ideale woning voor een starter zoals ik. Compact maar met een extra kamer. Dat wordt mijn werkkamer, want ik werk veel thuis. Ik kom op de tweede verdieping en ook dat bevalt me. Hoog genoeg voor een mooi uitzicht en toch nog een dak boven het balkon.”

Tekst loopt door onder de foto.

Goede mix met starters en senioren

Jasper gaat eens kijken op de vierde verdieping, in de woning van zijn maat. Onderweg treft hij andere aanstaande bewoners van allerlei leeftijden. “Starters en senioren wonen hier straks door elkaar. Die mix is goed en leuk”, vindt hij. En vervolgt: “Voor mij is het logisch om in Boxtel te blijven wonen. Mijn familie en vrienden wonen hier. Bovendien is Boxtel een prima plek. Je hebt hier of in de buurt alles wat je nodig hebt.”

Op eigen benen

Veel hoeft hij niet meer te kopen. “De meeste spullen heb ik de afgelopen jaren al bij elkaar gespaard” Wat gaat hij als eerste doen zodra hij de sleutel heeft? “Lekker klussen, er een eigen huis van maken! Aan de slag met vloeren, behang, tex en inrichten. Begin april hoop ik te verhuizen. Ik verheug me op een eigen plek waar ik helemaal op eigen benen kan staan.”

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine maart 2022.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties