terug naar overzicht

JOOST en Hoedemakers tekenen bouwteamovereenkomst Seringenstraat

Woensdag 3 juni 2020

Vandaag tekenden Simon Passier, directeur van Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling, en Rob Dekker, directeur-bestuurder van woonstichting JOOST, de bouwteamovereenkomst voor onze nieuwbouwplannen op de Seringenstraat in Rosmalen. In samenwerking met Hoedemakers en KdV Architecten gaan wij op de voormalige locatie van basisschool ’t Ven 37 woonzorgappartementen bouwen. Annenborch zal de zorg gaan verlenen in dit complex. Nu deze overeenkomst getekend is kan het plan verder uitgewerkt worden. Het ontwerp en het gewijzigde bestemmingsplan zal direct na de zomer ter inzage worden gelegd. We gaan er vanuit in de zomer van 2021 te kunnen starten met de bouw.

Rob Dekker (l) en Simon Passier (r)

Werken in een bouwteam

Om snel tot een goed doordacht ontwerp te komen gaf JOOST er de voorkeur aan om in bouwteamverband te werken. Niels Vader, projectontwikkelaar bij JOOST, vertelt: “Wanneer je werkt met een bouwteam, betrek je niet alleen de architect bij de voorbereidingsfase maar ook de bouwer. Doordat de kennis van de uitvoering al vroeg aan tafel zit, kun je het project sneller, goedkoper en met minder risico’s realiseren”.

Tweede omwonendenavond

Op 30 oktober 2019 presenteerden we de eerste conceptschetsen aan de omwonenden. Met de input die we kregen, verfijnden we het ontwerp. Normaliter zouden we dit opnieuw presenteren tijdens een omwonendenavond maar door de maatregelen rondom het coronavirus gaat dit niet. Momenteel bekijken we of we de omwonendenavond bijvoorbeeld in de buitenlucht kunnen organiseren. Of misschien wel digitaal. Planning is om de omwonenden voor de zomervakantie te informeren.

Toekomstige appartementen Seringenstraat worden verwarmd met ijs

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties