terug naar overzicht

JOOST gaat Kloosterhof Liempde verbouwen voor starters

Woensdag 29 juli 2020 JOOST gaat Kloosterhof Liempde verbouwen voor starters

Na de zomer gaan we aan de slag gegaan met de renovatie van Kloosterhof in Liempde (Kloosterhof 13-26). De appartementen worden toekomstbestendig gemaakt en in eerste instantie verhuurd aan starters. JOOST had begin dit jaar nog plannen om de appartementen geschikt te maken voor hulpbehoevende ouderen. Dit was toen een logische keuze, omdat het klooster op dit moment een maatschappelijke bestemming voor ouderen heeft. En vanwege nabijheid van De Vlaswiek van Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) en de ontmoetingsruimte van stichting BOL.

Vraag naar verpleegplaatsen is afgenomen

Wij waren over onze plannen al in gesprek met Zorggroep Elde Maasduinen. Zij zagen zeker kansen om hier hulpbehoevende ouderen (ZZP4-indicatie) te huisvesten. Vanwege de corona-uitbraak is de situatie echter veranderd. Inmiddels is de vraag naar verpleegplaatsen afgenomen.

Verhuur aan starters

Daarom hebben wij besloten om de appartementen wel toekomstbestendig te verbouwen, maar in eerste instantie te gaan verhuren aan starters. Deze doelgroep heeft momenteel ook veel moeite om een geschikte woning te vinden. Door de appartementen nu toekomstbestendig te maken, zoals geen drempels en bredere gangen, kunnen deze op een later moment alsnog worden verhuurd aan senioren. Naast renovatie van de 12 bestaande appartementen wordt ook de zolderverdieping van het klooster verbouwt naar 2 appartementen. Daarmee komen er straks 14 sociale huurappartementen beschikbaar.

Meer weten over dit project?

JOOST gaat Kloosterhof Liempde verbouwen voor starters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • Paula schreef

  wat is een starter. worden de appartementen in verhuur of verkoop gedaan? wat zijn de prijzen

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste Paula, het worden sociale huurwoningen. De exacte huurprijs is nu nog niet bekend. Een starter is iemand die op zoek is naar zijn/haar eerste woning. Groet Sanne

 • Kees Bevers schreef

  Per wanneer kan je je inschrijven voor deze woningen?

  • Woonstichting JOOST schreef

   Ongeveer 2 tot 3 maanden voor oplevering worden de appartementen vervolgens verhuurd via WoonService Regionaal. De woningen worden toegewezen op basis van inschrijfduur.