terug naar overzicht

JOOST kijkt binnen bij bewoner Bets van der Vleuten uit Liempde

Woensdag 19 augustus 2020

Bets van der Vleuten behoorde zes jaar geleden tot de eerste groep bewoners van bouwplan ‘Witte School’ in Liempde. Ze woont er nog steeds met veel plezier. “Hier blijf ik zo lang mogelijk. Ze moeten me hier echt wegdragen”, lacht de 78-jarige Liempdse.

Het plan Witte School was een initiatief van Goed Wonen Liempde. Deze stichting fuseerde vier jaar geleden met de voorloper van Woonstichting JOOST. Het complex tussen Nieuwstraat en Keefheuvel is vernoemd naar de vroegere basisschool op deze locatie (nu er tegenover). Het telt 25 appartementen voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking.

Genoeg ruimte voor veel visite

Bets van der Vleuten woont aan de voorkant op de begane grond. “Dus ik zie ik van alles voorbij komen”, vertelt ze. “Het balkonnetje mocht iets groter, maar verder is het een prima woning in een fijne buurt met veel contact. De keuken en kamer zijn ruim, visite kan er makkelijk in.” Toen Bets er kwam wonen, liet ze in de badkamer doortegelen tot het plafond, koos ze voor hoge plinten en liet ze de afzuigkamp netjes wegwerken. Eén van de twee slaapkamers werd een opbergruimte met een diepvries, koelkast en hometrainer.

Ik houd van aanspraak

Bets houdt van contact met buurtgenoten. Koffie drinken, borrelen, af en toe een barbecue, kaarten en naar de jeu de boulesbaan bij het woongebouw. “Ik verlang niet terug naar ons vorige huis. Dat was te groot geworden, in een buurt met jonge huishoudens die overdag allemaal werken. Hier heb ik veel meer aanspraak. Ook in coronatijd, met anderhalve meter afstand. Dat houden we goed in de gaten.”

Dit artikel verscheen eerder in ons huurdersmagazine JOOST, uitgave juli 2020.

Bekijk hieronder de online versie via Issuu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties