terug naar overzicht

JOOST kijkt binnen bij Christine bij Plein 1969

Woensdag 28 oktober 2020

Christine van der Pas (78) kwam 40 jaar geleden naar Heeswijk-Dinther. Samen met haar man die zes jaar geleden overleed. In 2016 verruilde ze haar gezinswoning voor een appartement aan Plein 1969. En dat was een goed besluit. “Een fijn appartement”, vertelt Christine. “Dicht bij alle voorzieningen en met uitzicht op een plein waar vaak iets gebeurt. De wekelijkse markt, muziek, de kermis. Het balkonnetje is klein, maar wel lekker uit de wind en de zon.”

Behulpzaam

Het gebouw met 20 appartementen ondergaat een opknapbeurt. Buiten wordt druk geschilderd en aan de voorzijde komt nog isolerend dubbelglas. Een bijzonder pluspunt vindt Christine de intercom met camera, zodat bewoners zien wie er aanbelt. Ze roemt de werklui die in coronatijd hard doorwerken: “Dat doen ze prima. Ze waren ook heel behulpzaam als ik wat hulp nodig had. De huiskamer vrijmaken en een dagje uit huis vond ik geen probleem. Er kwam een unit op het plein met een keuken, verwarming en meubilair. En we kregen een bon voor een lunch in de horeca. Prima geregeld.”

Fauteuil

De fijnste plek in huis? “M’n stoeleke”, wijst Christine lachend naar haar relaxfauteuil bij het raam. “Comfortabel kijken naar wat er op het plein gebeurt. Ook met de keuken ben ik heel blij. Die hebben we zelf geplaatst.” Een wens heeft ze nog wel: “Een centraal ontmoetingspunt in het gebouw. Misschien moeten we daar als bewoners werk van maken. We gaan in elk geval de hele boel soppen en schrobben als de opknapbeurt klaar is. Dan is het weer helemaal netjes.”

Dit artikel is ook te lezen in ons huurdersmagazine oktober 2020.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties