terug naar overzicht

JOOST neemt deel aan Netwerk Duurzaam DenBosch

Woensdag 23 juni 2021 JOOST neemt deel aan Netwerk Duurzaam DenBosch

Ook JOOST bouwt mee aan een nieuw Duurzaam Netwerk in ’s-Hertogenbosch. Samen met onder andere de andere Bossche woningcorporaties BrabantWonen, Zayaz en Mooiland brengen we mooie duurzame initiatieven bij elkaar.

Netwerk Duurzaam ‘s-Hertogenbosch

Het Netwerk Duurzaam ‘s-Hertogenbosch is er om duurzame doelen te verbinden in de stad en haar omgeving. Het wil in contact komen met degenen die al werken aan het behalen van duurzame doelen. Samen met organisaties, bedrijven en betrokken mensen worden huidige initiatieven versneld, nieuwe acties aangejaagd en worden activiteiten geïnitieerd om samen te werken aan een duurzaam ‘s-Hertogenbosch.

Samen de toekomst bestendig maken

We zitten in een uitdagende tijd gezien de ernstige klimaatveranderingen. We moeten duurzamer worden. Het is geen keuze meer, maar een opgave waarvoor iedereen verantwoordelijkheid zou moeten dragen. Een waar al veel mensen, organisaties en bedrijven mee bezig zijn zonder het van elkaar te weten. Het Netwerk Duurzaam ‘s-Hertogenbosch maakt alle duurzame initiatieven zichtbaar en legt verbindingen tussen bedrijven, initiatieven en netwerken om elkaar te inspireren en motiveren. Met deze actieve houding zorgen we samen voor versnelling en vergroten we onze impact. Ook inspireert het netwerk om nieuwe initiatieven te ontplooien op terreinen waar nog kansen liggen.

Totstandkoming van het netwerk

Op 10 juni jl. is het Netwerk Duurzaam ‘s-Hertogenbosch gelanceerd en de komende tijd wordt het netwerk verder uit- en opgebouwd. Het nieuwe netwerk is een logisch vervolg op de Bossche Energie Coalitie (BEC). Het is breed opgezet in die zin dat het aansluit op bestaande initiatieven in de stad. Een aantal bedrijven en organisaties heeft het initiatief genomen om een vervolgstap te maken naar het ‘Netwerk Duurzaam ‘s-Hertogenbosch, een club van duurzaam doen’. Rabobank, Heijmans, BrabantWonen en Gemeente ‘s-Hertogenbosch hebben het initiatief genomen om dit netwerk te starten. Met groot enthousiasme zijn er organisaties en andere bedrijven aangesloten zoals KW1C, Signum primair onderwijs, Casper de Haan, Waterschap Aa en Maas, Avans, Mooiland, HAS, Heineken, Arcadis, Enpuls en Zayaz. En JOOST natuurlijk.

Kijk voor meer informatie op de website: www.clubvanduurzaamdoen.nl 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties