terug naar overzicht

JOOST start met belactie oudere huurders

Dinsdag 7 april 2020 JOOST start met belactie oudere huurders

Ook in deze moeilijke periode wil Woonstichting JOOST graag een goede buurman zijn voor haar huurders. Maar hoe? Nu de kantoren tijdelijk gesloten zijn en veel collega’s vanaf thuis werken. Juist nu het zo belangrijk is om te weten wat er speelt en een helpende hand te kunnen bieden wanneer dat nodig is. Daarom hebben wij enkele initiatieven opgepakt om juist nu de verbinding te zoeken. En dat doen we niet alleen.

Belactie: samenwerking met lokale welzijnsorganisaties

JOOST werkt met vijf wijkteams. De wijkteamleden zijn in hun ‘eigen’ wijken te vinden en hét aanspreekpunt voor de huurders die er wonen. Normaal zijn die collega’s dus veel in de wijken te zien. Maar dat kan nu even niet. Alleen voor spoedzaken en spoedreparaties gaan onze collega’s nog op pad. Voor de rest lopen alle contacten telefonisch. Toch willen wij ook nu graag huurders helpen. En wij niet alleen. Bij alle welzijnsorganisatie in ons werkgebied hebben zich veel vrijwilligers aangemeld die willen helpen. Deze vrijwilligers worden nu in contact gebracht met onze huurders die hulp nodig hebben. Medewerkers van JOOST zijn wij hiervoor met een belactie gestart onder met name oudere huurders. ‘Hoe gaat het met u? Kunnen wij u helpen? Of kunnen wij u doorverwijzen naar één van de vrijwilligers die zich hebben gemeld bij de welzijnsorganisaties’ Denk aan boodschappen halen voor ouderen die nu niet de deur uit kunnen.

Waardering van huurders voor belactie

De belactie wordt bijzonder gewaardeerd door onze huurders die wij al hebben gesproken. We merken gelukkig dat veel oudere bewoners nog voldoende behulpzame mensen om zich heen hebben, zoals familie of buren. Maar dat het voor velen toch ook een moeilijke tijd is, doordat sociale activiteiten zijn weggevallen en kleinkinderen niet meer op bezoek mogen komen. We wensen iedereen heel veel sterkte en uiteraard hopen we dat u allemaal gezond blijft. Dat is voor nu even het allerbelangrijkste.

Behulpzame buren in het zonnetje

In deze moeilijke periode zien we dus veel mensen die hulp bieden in allerlei vormen. Wij willen een aantal van deze mensen graag in het zonnetje zetten en verrassen met een mooie bos bloemen en een cadeaubon. Want juist in deze tijd is die goede buurman o zo belangrijk. Aan huurders van JOOST wordt daarom gevraagd: ‘Kent u een goede buurman of buurvrouw die extra aandacht verdient? Meld deze dan bij ons aan. Dan zetten wij deze namens u in het zonnetje!’ Die buurman kan iemand zijn die voor anderen klaar staat in deze bijzondere tijd. Die nét iets meer doet om deze tijd goed samen door te komen. En dit zelf waarschijnlijk heel vanzelfsprekend vindt. Vanaf 6 april selecteren de wijkteams iedere week vijf bijzondere buurmannen of buurvrouwen die ze vervolgens gaan verrassen.

Andere mooie initiatieven

Met dit soort lichtpuntjes proberen wij huurders een hart onder de riem te steken. Daarnaast zien we ook allerlei mooie initiatieven van huurders zelf voorbij komen. Zo wordt in het woongebouw Rentmeester – waar veel senioren wonen – momenteel elke woensdagochtend een Corona kwiekroute georganiseerd: gezamenlijk gymoefeningen in het atrium van het woongebouw. En daarna gezellig een bakje koffie op gepaste afstand.
En de 14 ouderen die dagelijks gebruiken maakten van de maaltijdservice in Elisabetshdael krijgen hun maaltijd nu thuisbezorgd. Want wij en Stichting Broodnodig – die de maaltijden verzorgt – vonden het te belangrijk dat juist in deze tijd mensen goed blijven eten.
Dit soort initiatieven zorgen toch voor wat mooie lichtpuntjes in deze moeilijk periode. Laten we met z’n allen goed naar elkaar omkijken. #voorelkaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties