terug naar overzicht

JOOST start met JOOST Academie

Woensdag 7 oktober 2020

JOOST heeft voor 2021-2025 een begroting opgesteld. Daarin staat wat we de komende jaren gaan doen en wat het kost. HR-adviseur Evelijn Wegink vertelt over de JOOST Academie: “Collectief groeien en effectief samenwerken.”

“We gaan bij JOOST starten met een JOOST Academie. Onder die vlag besteden we aandacht aan onze waarden en het gedrag dat daar bij hoort, aan samenwerken en aan bewustwording. Doel is verbinding realiseren tussen collega’s, afdelingen en teams. Zodat we collectief groeien en effectief samenwerken om voor onze huurders een goede buurman te zijn.”

Aandacht aan persoonlijke en teamontwikkeling

“Vanuit de JOOST Academie zetten we keuzes, dilemma’s en onzekerheden op de agenda, besteden we aandacht aan persoonlijke en teamontwikkeling en versterken we vakkennis en vaardigheden. Zo werken we aan onze JOOST-cultuur. Klinkt wellicht bekend en dat klopt: de JOOST Academie vloeit voort uit ons bedrijfscultuurprogramma De Bedoeling dat we als de ruggengraat van ons ‘zijn’ en ‘ons’ handelen beschouwen. Met de JOOST Academie geven we daar op een nieuwe manier concreet handen en voeten aan.”

Focus op effectief samenwerken

“De JOOST Academie staat nog in de kinderschoenen. Maar activiteiten vinden al plaats. Denk aan de ontwikkeling van een interne websitepagina, een medewerkersonderzoek en het opstellen van persoonlijkheidsprofielen. Met deze zogenoemde Insights-profielen krijgen we meer inzicht in ons eigen gedrag en dat van collega’s. Waardevol, want zoals de Zwitserse psychiater Carl Jung al beschreef: ‘diepgewortelde persoonlijke voorkeuren bepalen hoe iemand communiceert, handelt, situaties aanpakt of beoordeelt’. Voor JOOST zijn de profielen een mooi vertrekpunt voor effectieve samenwerking, omdat we elkaar beter zullen begrijpen. Dat we onderling verschillen, is niet erg. Sterker nog, de grote verscheidenheid aan mensen, kennis en kwaliteiten die we in huis hebben, is onmisbaar in de netwerkorganisatie die we willen zijn. Dankzij de focus op effectief samenwerken zullen we al die verschillende capaciteiten alleen maar beter kunnen benutten.”

Werken vanuit ons JOOST-dna

“Werken vanuit ons JOOST-dna doen we mét elkaar, met ruimte voor eigen regie en eigen keuzes. Initiatief tonen juichen we dan ook toe als we daar onze koers en onze missie als organisatie mee versterken. Want collectieve groei is óók een kwestie van collectieve verantwoordelijkheid.”

Lees meer over onze plannen voor 2021-2025: Van beleid naar uitvoering. We zitten op koers, nu doorpakken.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties