terug naar overzicht

JOOST zoekt energieke vrijwilligers

Maandag 20 juli 2020

Duurzaamheid staat dagelijks op onze agenda. De komende jaren gaan we nog meer woningen energiezuiniger maken, ruim 500 woningen per jaar. Goed voor het milieu, maar vooral ook voor de portemonnee en het wooncomfort van onze huurders. Maar ook voorlichting geven over ‘duurzaam leven’ hoort er wat ons betreft bij. Linda Tuijt, adviseur duurzaamheid bij JOOST  (zie foto hieronder), vertelt.

Hoe kun je het verschil maken?

“Woningen energiezuiniger maken begint wat ons betreft bij isoleren en ventileren van de woning. Is dit in orde, dan plaatsen we bijvoorbeeld ook zonnepanelen. Maar we doen meer. We gaan voor meer groen in de tuin en kiezen bij nieuwbouw en groot onderhoud steeds meer voor duurzame materialen. En we willen bewoners wegwijs maken in hoe zij eenvoudig en zonder grote investering kunnen besparen en het verschil kunnen maken. Energie besparen begint immers bij de keuzes die je zelf maakt. Daarom zijn wij op zoek naar duurzaamheidscoaches. Vrijwilligers die het leuk vinden om huurders van JOOST te laten zien hoe zij met kleine aanpassingen in en om het huis veel winst kunnen behalen.”

Ben of ken jij iemand met passie voor duurzaamheid en energiebesparing? En lijkt het je leuk om onze huurders wegwijs te maken? Kijk hier voor meer informatie of om je aan te melden. Of stuur een e-mail naar ikmaakhetverschil@wonenbijJOOST.nl.

Wil je een coach bij je thuis langs laten komen? Nog even geduld, als we zover zijn zullen we dit communiceren.

JOOST_Linda_Tuijt_3858

Bijschrift foto: Linda Tuijt, adviseur duurzaamheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties