terug naar overzicht

José Heijmans voelt zich thuis in Rosmalen

Donderdag 1 augustus 2019 José Heijmans voelt zich thuis in Rosmalen

José Heijmans voelt zich thuis aan de Meester Penningsstraat in Rosmalen. Een ruim huis in een fijne buurt met allerlei leeftijden. José woont er met dochters Demi en Daniek, twee honden en twee katten. Dat zorgt voor gezellige drukte.

Het is een buurt met koop- en huurwoningen door elkaar en goed onderling contact, vertelt José. “We helpen elkaar als het nodig is. Een wasmachine sjouwen? Er is altijd iemand die helpt. Iedereen kan goed met elkaar overweg, dat vind ik belangrijk. Vooral in de zomer, als iedereen meer buiten is, hebben we veel aanspraak.

Ik wil hier niet meer weg
José wil hier niet meer weg. “Natuurlijk is het een grote woning voor mij alleen, als straks de meiden uitvliegen. Maar ik zie me niet in een appartement zonder tuin.” José kijkt door het raam naar de bescheiden tuin met zitje en afdak. “Groot genoeg. In de zomer past er zelfs een zwembad in.”

JOOST een leuke naam
Over de fusie van Kleine Meierij en St. Joseph maakt José zich geen zorgen: “JOOST is een leuke naam voor de nieuwe organisatie. Echt een roepnaam. Maar ik blijf Kleine Meierij zeggen. Ik hoop wel dat de medewerkers na de fusie goed bereikbaar blijven. Als er nu iets is, bel ik even en wordt het geregeld.”

Iedereen z’n eigen plek
José en haar dochters waarderen de ruimte in huis. Ieder heeft z´n eigen plek en Daniek heeft zelfs een balkon. “Mijn fijnste plek is de woonkamer, waar ik samen met mijn dochters regelmatig neerplof om een film te kijken. Huisdieren en dekentje erbij, heerlijk.”

Dit interview was ook te lezen in ons huurdersmagazine JOOST.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties