terug naar overzicht

Kennismaking met nieuwe bewoners Van Hugenpothstraat

Woensdag 3 april 2019

Donderdag 4 april werden de toekomstige bewoners van de nieuwbouw aan de Van Hugenpothstraat en direct omwonenden uitgenodigd voor een feestelijke kennismakingsbijeenkomst. De nieuwe bewoners konden meteen een kijkje nemen in hun nieuwe woning.

VanHugenpothstraat_4april2019-2
VanHugenpothstraat_4april2019-11
VanHugenpothstraat_4april2019-25
VanHugenpothstraat_4april2019-7
VanHugenpothstraat_4april2019-12
VanHugenpothstraat_4april2019-26
VanHugenpothstraat_4april2019-9
VanHugenpothstraat_4april2019-16
VanHugenpothstraat_4april2019-23

Onthulling plaquette voor Jan van der Mee
Tijdens het officiële moment werd ook een bijzondere plaquette onthuld. Jan van der Mee (in Boxtel ook bekend als Jan de Trommelaar) is namelijk één van de oud-bewoners van de voormalige woningen aan de Van Hugenpothstraat. Hij is in mei 2018 overleden. Deze markante Boxtelaar willen we graag op deze plek blijvend herdenken. De plaquette werd onthuld door zijn broer Kees van der Mee onder grote belangstelling van buurtbewoners die Jan ook allemaal een warm hart toedragen.

Kijk op onze Facebook-pagina voor een korte video-impressie.

Eerste NOM-woningen in de sociale huursector in de gemeente Boxtel
De nieuwbouw aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat bestaat uit 8 energiezuinige appartementen en 25 eengezinswoningen. Dit worden zogenoemde Nul op de Meter-woningen. De eerste in de sociale huursector in de gemeente Boxtel. Bij deze woningen wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers.

Veel animo
Er was heel veel animo voor de 22 woningen en 8 appartementen. Ruim 600 woningzoekenden reageerden. Directeur-bestuurder Rob Dekker vertelde bij het hoogste punt in januari: “Dat geeft maar weer aan hoe groot de vraag is naar betaalbare woningen in de gemeente Boxtel. We hebben dus veel mensen moeten teleurstellen. We hopen dan ook dat we op meerdere plekken in Boxtel snel aan de slag kunnen.”

Vier oud-bewoners keren terug
Op deze plek stonden 42 boven- en benedenwoningen en 3 eengezinswoningen. Deze zogenoemde witte woningen werden begin 2018 gesloopt. De toenmalige bewoners hadden recht op terugkeer naar deze wijk. Uiteindelijk hebben 4 oud-bewoners aangegeven daar graag gebruik van te willen maken.

Oplevering eerste woningen in mei
De woningen worden in 3 fasen opgeleverd: de eerste woningen naar verwachting in mei, de laatste in juli. Op 31 januari vierde we het hoogste punt.

Nieuwbouw Van Hugenpothstraat gaat hard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties