terug naar overzicht

Kom een tegel inruilen voor een plant

Woensdag 18 april 2018 Kom een tegel inruilen voor een plant

Wilt u meer weten over het vergroenen van uw tuin? Kom dan op zaterdag 21 april tussen 11.00 en 15.00 uur naar de informatiemarkt bij Winkelcentrum Selissenwal. Bezoekers kunnen een tegel uit eigen ruin inruilen voor een plant.

Meer groen in de wijk?
De markt wordt georganiseerd door Werkgroep Operatie Steenbreek, Waterschap De Dommel, Tuincentrum Boxtel en Woonstichting St. Joseph. Wij willen op de markt graag met bewoners in gesprek over diverse zaken. Wat bewoners het liefste ‘doen in het groen’. Denk daarbij aan wandelen, de hond uitlaten of sporten. Of wordt er liever getuinierd of juist geluierd? Ook willen we graag weten op welke plekken Boxtel wel wat groener mag worden. De antwoorden op deze vragen nemen we mee in een verkenning die we samen met de gemeente en ontwerpbureau Studio 1:1 uitvoeren. Dit moet uiteindelijk resulteren in ‘Kansenkaarten’: ideeën om in Boxtel meer en betere natuur te krijgen. En die ideeën willen we ook gaan uitvoeren. Natuurlijk samen met bewoners!

Operatie Steenbreek
In oktober startte Operatie Steenbreek in Boxtel. Het doel van het initiatief is om hemelwater sneller in de grond te laten zakken. De laatste decennia kampt het klimaat in Nederland met kortstondige regenbuien en langere periodes van droogte. De tegel-voor-plantenruil is dan ook bedoeld om tuinen in de gemeente te vergroenen zodat tijdens hevige hoosbuien rioleringssystemen niet worden overbelast. Maar ook om andere redenen is vergroening van tuinen belangrijk. Minder groen in de tuin, betekent bijvoorbeeld ook minder vogels, insecten en andere dieren.

Kijk hier voor meer informatie over Operatie Steenbreek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties