terug naar overzicht

Kleine Meierij verkoopt Hooghe Clock aan Mooiland

Maandag 19 maart 2018

Kleine Meierij verkoopt appartementencomplex Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch aan woningcorporatie Mooiland. De overdracht vindt op 30 maart 2018 plaats. De huurders zijn op de hoogte gebracht en krijgen meer informatie zodra de overdracht plaatsvindt. Kleine Meierij verkoopt het pand om zich meer te kunnen richten op de plaatsen waar ze de meeste woningen heeft. Mooiland wil zich juist meer focussen op haar kerngebied Noordoost-Brabant en Gennep. Met de aankoop van de Hooghe Clock in ‘s-Hertogenbosch breidt Mooiland haar bezit in het kerngebied verder uit.

Appartementencomplex Hooghe Clock bestaat uit 186 huurappartementen en ruim 100 intramurale zorgwoningen. De doelgroep bestaat voornamelijk uit senioren, maar er wonen ook jongeren met autisme, topsporters en internationale vrijwilligers. Door de verkoop verandert alleen de verhuurder. Huurders houden dezelfde huurovereenkomst met de daarbij behorende rechten en plichten. Ook de huurprijs blijft hetzelfde. Tot 29 maart bellen de huurders met Kleine Meierij voor reparatieverzoeken en andere vragen. Vanaf 30 maart nemen zij hiervoor contact op met Mooiland.

Waarom deze overdracht?
Kleine Meierij draagt Hooghe Clock over om zich meer te kunnen richten op de plaatsen waar ze de meeste woningen heeft: Rosmalen, Hintham, Berlicum, Den Dungen, Heeswijk Dinther en Loosbroek. Daarnaast biedt deze overdracht de ruimte om nog meer te focussen op ontwikkelingen als duurzaamheid en nieuwbouw. Mooiland is voor Kleine Meierij de juiste partij voor de overname. De corporatie is sterk verankerd in Noordoost-Brabant. Bovendien zet Mooiland net als Kleine Meierij in op betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam wonen voor haar huurders.

Huurders geïnformeerd
De huidige huurders zijn op de hoogte gebracht van de plannen. Om huurders welkom te heten en nader kennis te maken, gaan wijkconsulenten van Mooiland in de 1e week van april van deur tot deur. Huurders ontvangen dan extra informatie over de dienstverlening van Mooiland.

Simon Jansen, directeur-bestuurder van Kleine Meierij:
“Voor de huurders van Kleine Meierij is dit een goede zaak. Door de verkoop aan collega corporatie Mooiland kunnen wij onze ambities realiseren op de gebieden van nieuwbouw en duurzaamheid. Ook zorgt deze verkoop ervoor dat de Hooghe Clock wordt gemoderniseerd naar de maatstaven van deze  tijd, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid.”

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland:
“Ik ben heel blij met de koop van Hooghe Clock. De aankoop past bij onze ambitie om in Noordoost-Brabant voldoende betaalbare, kwalitatief goede en duurzame woningen te realiseren. Mooiland investeert de komende jaren flink in het verduurzamen van haar bezit. Dat doen we dus ook in Hooghe Clock. We hopen dat de huurders zo min mogelijk overlast ondervinden van de overdracht aan Mooiland en dat zij nog jaren met plezier wonen in Hooghe Clock.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties