terug naar overzicht

Kleine tijdelijke woningen in Boxtel

Donderdag 2 december 2021

Goed nieuws voor woningzoekenden in Boxtel. Samen met de gemeente maken we werk van de zoektocht naar twee geschikte locaties voor in totaal 30 kleine, tijdelijke sociale huurwoningen. Het gaat daarbij om nieuwbouwwoningen die moeten bestaan uit één of twee bouwlagen met een totale woonoppervlakte van zo’n 40m2 per woning. De woningen moeten over 1,5 jaar gerealiseerd zijn en voor een periode van tien jaar blijven staan.

De tijd tot aan de zomer wordt gebruikt om onderzoek te doen naar potentiële locaties.  De bedoeling is om gemeentelijke grond, die nu nog een andere bestemming heeft om te zetten naar ‘wonen’. Vanwege het tijdelijke karakter van de woningen verwacht de gemeente de benodigde procedures in ongeveer een jaar te kunnen doorlopen. Dat zou betekenen dat er vóór de zomer van 2023 in ieder geval dertig extra sociale huurwoningen aan het Boxtelse woningaanbod toegevoegd kunnen worden.

De inspiratie voor de tijdelijke woningen deed de gemeente Boxtel op in den Bosch. Daar bouwde de gemeente samen met de Bossche collega-corporatie Zayaz twee wijkjes met dit soort woningen, waaronder aan de Aartshertogenlaan. Zie foto hieronder. 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties