terug naar overzicht

KLETS in de wijk Selissen

Dinsdag 15 december 2020

Woonstichting JOOST hecht veel waarde aan wijkgericht werken en wil samen met haar partners ervoor zorgen dat kwetsbare bewoners mee blijven doen in de samenleving. In Boxtel is in samenwerking met de gemeente een Actieteam in de wijk Selissenwal daarom van start gegaan met een nieuw initiatief: KLETS!

Bevorderen samenwerking professionals en bewoners in de wijk

Dit nieuwe initiatief wordt ondersteund door diverse partijen, zoals maatschappelijke instellingen, waaronder Contour de Twern, B-Town, R-Newt, Wijkplatform Selissen, gemeentelijke wijkmakelaar en bewoners uit de wijk. Ook Rabobank is partner. Het doel: bevorderen samenwerking professionals en bewoners in de wijk. Uiteindelijk is het de bedoeling om in meer wijken in Boxtel op deze manier te gaan samenwerken.

Kletskamer

Om het team bekendheid te geven komen er ludieke acties. Zo ontvingen wijkbewoners een KLETS-tas met onder meer Kletskopjes en Kletskoeken. KLETS! is de eerste gezamenlijke activiteit die gericht is op ontmoetingen en hulpvragen in de wijk. Het kantoor van de Huurderbelangen Vereniging van JOOST in de wijk is gedeeltelijk in gebruik als Kletskamer, voor beter contact met bewoners met een hulpvraag. En verder wordt de website van Wijkplatform Selissen ge-update tot een soort van kletskrant. Daar kunnen kletsmaatjes elkaar kunnen vinden voor kletspraatjes.

KLETS

FOETSIE!

Naast KLETS organiseert het Actieteam Selissen nog allerlei activiteiten, zoals FOETSIE! Om het veel voorkomende zwerfvuil en plastic afval in de wijk gezamenlijk aan te pakken. Al 2 keer ging Actieteam Selissen op pad samen met een groep vrijwilligers.

Foetsie1
Foetsie 2
Foetsie 4
Foetsie 3

Zaterdag 27 maart ging een groep bewoners in de St. Willibrordstraat samen met een Buurtondersteuner van ContourdeTwern en studenten van Avans Hogeschool aan de slag om een stukje braakliggend terrein om te toveren in een Natuurplek. Na enkele uren hadden ze al dit mooie resultaat. Zie foto’s hieronder. De komende weken wordt dit veldje nog verder aangekleed met onze hulp en van het Actieteam Selissenwal. De activiteit is onderdeel van FOETSIE in de wijk Selissen. Een actie om het veel voorkomende zwerfvuil en plastic afval in de wijk gezamenlijk aan te pakken. Al 2 keer ging Actieteam Selissen op pad samen met een groep vrijwilligers. Ook afgelopen zaterdag. Deze keer werd dus niet alleen zwerfvuil en plastic geraapt, maar ook het stukje groen in de wijk aangepakt. Mooi bewonersinitiatief dat wordt ondersteund door Actieteam Selissen.

Lees ook het nieuwsbericht in Mooi Boxtel van 7 april 2021.

 

FOETSIE opschoondag 3
FOETSIE opschoondag 2
FOETSIE opschoondag 1

Inmiddels is het veldje met budget vanuit het Wijkplatform Selissenwal nog verder aangekleed. Ook wij leveren graag een bijdrage met planten.

 

Natuurtuin Selissenwal
Natuurtuin Selissenwal aanplant

 

 

Valentijn

Ook met Valentijn ging het Actieteam Selissen de straat met een nieuwe goodiebag-actie. Deze keer met als thema Valentijn.  Met de goodiebag lieten we zien dat wij de bewoners een warm hart toedragen.

111_0-09566000-1613718544_goodie KLETS valentijn
KLETS actie Valentijn 3
KLETS actie Valentijn 1
KLETS actie Valentijn 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties