terug naar overzicht

Klusbonnen voor huurders bij renovatie

Zaterdag 10 juni 2017 Klusbonnen voor huurders bij renovatie
Het ophangen van een lamp of gordijnrails. Dat is het soort klusjes in huis waarvoor woningcorporatie St. Joseph uit Boxtel klusbonnen cadeau geeft. Die zijn bedoeld voor huurders die te maken hebben met een renovatie of groot onderhoud. Per woning gaat het om vijf bonnen van 20 euro.

Bron: Brabants Dagblad 10 juni 2017

De woonstichting schenkt die klusbonnen omdat niet alle huurders dit soort klusjes in huis zelf kunnen doen. Omdat ze niet handig zijn of fysieke beperkingen hebben. ,,We hebben als uitgangspunt dat we maatwerk willen bieden voor onze huurders. Ook op deze manier geven we daar invulling aan”, zegt woordvoerster Inge Huisman.

Maatwerk leveren
De klusbonnen dienen ook om de vaart in een renovatie- of onderhoudsproject te houden. “Stel dat de aannemer kozijnen moet vervangen, maar de huurders kunnen zelf het zonnescherm niet demonteren, dan kan dat het werk flink ophouden. Nu kunnen ze daarvoor een klusbon gebruiken zodat de aannemer dat karweitje tijdig kan afhandelen.” De bonnen zijn voor kleine klussen die niet al te tijdrovend zijn. Het is niet de bedoeling er bijvoorbeeld vloerbedekking van laten leggen.

St. Joseph heeft in twee projecten ervaring opgedaan met het fenomeen klusbonnen. Daar is goed gebruik van gemaakt, aldus Huisman, zij het lang niet door iedereen. ,,Er zijn heel wat huurders die klusjes in huis nog met gemak zelf uit kunnen voeren.” Het resultaat van deze proefperiode is in ieder geval dat de corporatie bij komende renovatie- en onderhoudsprojecten de klusbonnen gaat uitgeven. Dat gebeurt als eerste voor huurders in de Dufourstraat en de Gildenhof in Boxtel. In totaal krijgen zo’n 150 huishoudens voor 100 euro aan klusbonnen. St. Joseph legt zich hiermee niet vast op de lange termijn, aldus Huisman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties