terug naar overzicht

Kom met een wijkidee!

Woensdag 30 oktober 2019

Ter gelegenheid van het jubileum van de woonstichting werd in de regio Boxtel een oproep gedaan om met wijkideeën te komen. Iets blijvends. Er werden uiteindelijk maar liefst 23 ideeën ingediend. Een aantal ideeën is inmiddels uitgevoerd. De verzoeken die te maken hadden met een speelvoorziening pakken we samen met de gemeente op, die ook het beheer doet. Ook in Rosmalen worden vanwege het jubileum nog enkele activiteiten verder uitgewerkt. We houden u via ons huurdersmagazine op de hoogte!

Nieuwe fietsbeugels bij entree Zusterspad
De bewonerscommissie van het Zusterspad wilden graag nieuwe fietsbeugels bij de entree. Na de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen voor de woningen werd het stukje voor de entree ook vaak gebruikt als parkeerplaats. Met als gevolg dat je minder gemakkelijk bij de entree kon komen en fietsen in de hal of vlak naast de toegangsdeur werden geplaatst en daarmee in de weg stonden. Inmiddels zijn de fietsbeugels geplaatst. Bewoners zijn erg blij met dit wijkcadeau: “Hiermee slaan we 2 vliegen in één klap: er wordt op dit tussenstukje niet meer fout geparkeerd én er is nu een goed plekje voor onze fietsen.”

Zusterspad begane grondwoningen en parkeren-3
wijkidee nieuwe fietsbeugels Zusterpad

Nieuwe ontmoetingsplek voor bewoners Kloosterhof
Elke maandagochtend is er bij De Kloosterhof een koffie-inloop voor bewoners en andere belangstellenden. Het is er altijd erg gezellig. Na de oproep voor een wijkidee kwam Kloosterhofbewoner Tonnie van der Velden met een leuke gedachte: ‘Maak buiten een zitje om bij mooi weer gezellig samen koffie te drinken.’ En dat kwam er. Een fraai prieeltje van metaal en doek en een set nieuwe tuinstoelen. “Och, wat een leuke verrassing”, riepen enkele bewoners toen ze maandagochtend hun vaste koffie-uurtje bezochten. Woonstichting JOOST maakte het feest compleet met een paar dozen gebak.

Nieuwe ontmoetingsplek voor bewoners Kloosterhof

Feestelijke opening jeu-de-boulesbaan
Dagje Thuis Boxtel Oost is een initiatief van omwonenden en vrijwilligers. Zij worden ondersteund door ContourdeTwern. Elke week organiseren ze bij gemeenschapshuis De Rots een ‘extra thuis’ voor kwetsbare ouderen.
Vrijwilliger Corry den Dekker schreef samen met de andere vrijwilligers en de gasten van Dagje Thuis een vrolijke verjaardagskaart aan de jarige woonstichting. Daarop stond de wens om een jeu-de-boulesbaan aan te leggen. Corry: “We spelen daar elke dinsdag. Maar het terrein was eigenlijk niet geschikt. Nu hebben we een echte mooie baan. Daar zijn we heel blij mee. Mijn man Leo maakte een scorebord en we gaan de baan zelf bijhouden.” Meteen na de openingshandeling rolden al de eerste ballen.

Feestelijke opening jeu-de-boulesbaan bij De Rots

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties