terug naar overzicht

Koos de Nijs: nieuwe huurder Elisabethsdael

Dinsdag 12 december 2017 Koos de Nijs: nieuwe huurder Elisabethsdael

Op 1 november nam St. Joseph het gebouw Elisabethsdael met 26 appartementen over van Zorggroep Elde. Onze medewerkers heetten alle bewoners persoonlijk welkom met bloemen en iets lekkers. We mochten dus vele nieuwe huurders welkom heten, waaronder Koos de Nijs. Al was hij voor ons niet helemaal een nieuwe huurder. Hij kreeg namelijk 60 jaar geleden al de sleutel van zijn nieuwe huurwoningen aan de St. Willibrordstraat. Enkele weken terug verhuisde hij naar een appartement in woongebouw Elisabethsdael.

De huur was 10 gulden en 5 cent
“In 1957 gingen we van een woninkje aan de Markt naar een splinternieuwe en veel ruimere woning aan de St. Willibrordstraat. Ons eerste kind was inmiddels geboren. In ons nieuwe huis kregen we er nog drie”, vertelt Koos. Hij weet nog dat de huur wekelijks werd opgehaald: 10 gulden en 5 cent, inclusief water. In het huurcontract staat onder meer dat de huurder de woning ‘netjes en zindelijk moet bewonen, dat hij toestemming moet vragen voor het houden van pluimvee of viervoetige dieren en dat hij eventuele kippen moet vasthouden’. Koos kan er nu hartelijk om lachen.

Ik zou niet meer terug willen
Met veel hulp van de kinderen verliep de verhuizing naar Elisabethsdael prima. Koos verbleef ondertussen bij zijn vriendin Hetty in Utrecht. “Alles was dik in orde toen ik thuis kwam”, vertelt hij. Koos is gelukkig met het gelijkvloerse appartement op de begane grond. Geen trappen meer, er passeren veel mensen en hij heeft volop contact met andere bewoners. “Al bij de eerste bezichtiging dacht ik: dit is mooi, hier wil ik wonen. Natuurlijk zag ik op tegen de verhuizing. Je verlaat toch een plek waar je zestig jaar tevreden was. Maar ik zou niet meer terug willen.”

Dit artikel is ook te lezen in het nieuwe huurdersmagazine JOSEPH. Bekijk hier de volledige uitgave.

Lees ook het nieuwsartikel: ‘St. Joseph is vanaf 1 november de nieuwe eigenaar van Elisabethsdael’ 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties