terug naar overzicht

Kringloopwinkel Swiebertje: spullen en mooi avontuur

Woensdag 13 december 2017 Kringloopwinkel Swiebertje: spullen en mooi avontuur

Een afspraak maken met Marion van Berlo valt niet mee. In haar kringloopwinkel Swiebertje aan de Molenstraat in Boxtel is het voortdurend gezellig druk. Gelukkig schieten haar vrijwilligers te hulp. “Waarom we dit doen? Arbeidsvreugde!”

Voordat Swiebertje startte in maart 2016, werkte Marion dertig jaar in de hulpverlening. “Ik weet dat er veel verborgen armoede is. Daarom richten we ons op mensen met een krappe portemonnee. De doorloop van spullen gaat snel. Voor nieuwe voorraad zijn we afhankelijk van wat anderen aan ons kwijt willen. Dat gaat gelukkig goed.”

Kleinschalig en persoonlijk
Swiebertje biedt inmiddels ook dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We werken laagdrempelig, kleinschalig en met een persoonlijke benadering. Nu werkt er één jongen voor twee dagdelen per week. Maar we hebben plek voor zes mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) of WMO-indicatie”, vertelt Marion. “Geïnteresseerden of begeleiders van belangstellenden mogen altijd contact met me opnemen.”

Hoge gunfactor
Marion blijft zich verbazen over de gunfactor van de winkel. “Blijkbaar waarderen veel mensen onze werkwijze. Een laagdrempelige zaak waar mensen zich welkom voelen en vriendelijk worden behandeld. We zien wekelijks nieuwe klanten.” Swiebertje en St. Joseph kennen elkaar goed. Tijdens opschoondagen in de wijk haalt Marion spullen op voor de winkel. “Swiebertje is voor ons een avontuur waarin we hobbels overwinnen. Maar ook een avontuur dat ons vooral veel arbeidsvreugde geeft!”

Meer info?
Of heb je spullen over? Bel Marion van Berlo via 06 22 58 81 23 of mail naar swiebertjekringloop@ziggo.nl. Swiebertje komt spullen gratis ophalen. De winkel is open op woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Swiebertje is ook op Facebook actief: https://www.facebook.com/kringloopwinkelswiebertje/

Dit artikel is ook te lezen in het nieuwe huurdersmagazine JOSEPH. Bekijk hier de volledige uitgave.

Op de foto staand van links naar rechts : Jan van Hal, Albert Willems, Nol van Roosmalen en Monique Zwanenberg. Op de bank van links naar rechts : Carin van de Put, Anja van Liefoort en Marion van Berlo.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties