terug naar overzicht

Start renovatie woningen Dufourstraat en Van Hornstraat

Maandag 11 december 2017 Start renovatie woningen Dufourstraat en Van Hornstraat

In de wijk Breukelen zijn we bezig met verschillende projecten. De groot onderhoudswerkzaamheden bij de 20 woningen aan het Ronduutje en de Stenen Kamer zijn bijna afgerond. Begin 2018 starten we met sloop en nieuwbouw aan de Hendrika van Haeftenstraat en Van Hugenpothstraat. En we gaan van start met de renovatie van de 26 betonnen eengezinswoningen aan de Dufourstraat en Van Hornstraat. Voor dit laatste project zijn we al een hele tijd bezig met de voorbereidingen.

Samen met aannemer Knaapen Groep en De Loods architecten en adviseurs organiseerden we begin dit jaar een sessie waarbij bewoners mochten vertellen wat ze van hun woning en woonomgeving vinden. Onze projectconsulent Sancha Schuurs vertelt: “Die input vertaalden we naar een concrete aanpak. Toen wij onze plannen aan de bewoners presenteerden, tekende 100% voor akkoord. Dat geeft al aan dat we ook echt naar de wensen van bewoners luisterden.”

Bewoners mogen kiezen
Judith van Mil, projectleider van St. Joseph en al vanaf de start bij dit project betrokken, vertelt in het kort wat er gaat gebeuren: “De systeemplafonds die bewoners zo lelijk vinden, vervangen we door gipsplaten. Ook vervangen we keukens, badkamers en toiletten. Er komt geluidsisolatie. En alle woningen voldoen straks aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilige Woning. Dat is allemaal gratis. Daarnaast mogen bewoners kiezen of ze tegen een kleine huurverhoging een grotere badkamer met toilet willen, een aanbouwtje achter de keuken of dat ze de schouw in de woonkamer willen laten verwijderen.”

Forse energiebesparing
“We brengen de woningen bovendien van label F naar A+ door HR++-glas aan te brengen en de gevels te bekleden met isolerende platen,” vertelt Judith verder. “Die krijgen een mooie stuclaag met dieptewerking. Onze bewoners betalen hiervoor geen huurverhoging.” Ook Sancha Schuurs is enthousiast: “De woningen krijgen zonnepanelen. De zon kost niets. En daar profiteren onze huurders van.” Begin volgend jaar starten we met de werkzaamheden in de eerste woningen. Als het weer het toelaat, ronden wij de laatste werkzaamheden in de zomer van 2018 af. Bekijk hier alle projectinformatie.

Kijkmoment in de modelwoning
In november nodigden we alle huurders uit in de modelwoning. Daar konden ze alle ruimtes en alle keuzes voor keuken, badkamer, toilet en kleur en type voordeur bekijken. Ze mogen zelf een keuze maken. Onze modelwoningen zijn voortaan duidelijk herkenbaar. We lieten hiervoor speciaal een rolgordijn ontwerpen.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties