Koffie in de caravan

Misschien heb je de caravan van Buurtbinders wel eens gespot. In de regio Rosmalen was deze sociale organisatie actief in de Rosmalense wijk rondom de Wethouder Noppenlaan en de Achillesstraat.

“Er zijn bewonersbijeenkomsten georganiseerd voor blije én bezorgde bewoners. Iedereen kon onder het genot van een bakje koffie zijn of haar verhaal doen in onze caravan. Het doel? Mensen in contact brengen en bewust maken van het feit dat je je buurt sámen leuk en leefbaar houdt. Zeker op een plek met veel diversiteit, is het zaak een beetje tolerant te zijn. In deze wijk wonen huurders, kopers, ouderen en mensen met én zonder beperking naast elkaar. Hoe beter mensen elkaar kennen, hoe kleiner de overlast en hoe hechter de buurt”, aldus Maartje van der Lee van Buurtbinders.

Weetje

De gezellige koffiemomentjes sloegen hier twee vliegen in één lap. Naast fijne ontmoetingen is er ook een heuse tuinwedstrijd ontstaan. Een groep welwillende bewoners zet zich graag in voor de wijk, met een aantal mooie tuinen tot gevolg!

image1-1
image3
image2-1