terug naar overzicht

Maak kennis met de woonmakelaars van JOOST

Zaterdag 7 november 2020

JOOST heeft een speciale service voor 65-plussers die kleiner willen gaan wonen: de 65plus-verhuisregeling’. Bij JOOST zijn woonmakelaars Caroline Zeinstra, Wineke Bot en Arlette van der Wal in touw om senioren te begeleiden die er gebruik van willen maken. Caroline (links op de foto) en Wineke vertellen hoe ze dat doen.

JOOST_Caroline_2939
JOOST_Wineke_4762

“Er zijn steeds meer senioren die willen verhuizen van hun eengezinswoning naar een seniorenwoning”, vertelt Wineke. “In Boxtel deden we al ervaring op met deze regeling. Sinds kort is ze beschikbaar voor álle JOOST-huurders van 65 jaar en ouder. We merken dat mensen er nieuwsgierig naar zijn. Logisch, want veel senioren beseffen dat hun eengezinswoning eigenlijk te groot voor hen is geworden. En dat een gelijkvloerse woning eigenlijk veel praktischer is.”

Herinneringen achterlaten

Tegelijkertijd zien Wineke en Caroline ook dat het voor de meesten een moeilijke beslissing is. “Zeker voor degenen die soms al veertig jaar in die eengezinswoning wonen”, knikt Caroline. “Er liggen herinneringen: hun kinderen zijn er opgegroeid, de buurt is vertrouwd, ze deelden er lief en leed. Daarom zorgt JOOST dat het verhuizen zo soepel mogelijk verloopt. Dat doen we door deze senioren voorrang te geven. Verder zorgen we voor begeleiding bij de verhuisadministratie. Dan hoeven ze zich daar geen zorgen over te maken.”

Persoonlijk kennis maken

Wineke: “We maken altijd eerst persoonlijk kennis met de senioren die interesse hebben in de 65plus-verhuisregeling. Meestal gaan we daarvoor op bezoek bij de mensen thuis. Of we nodigen ze uit bij JOOST. Heel soms voeren we die gesprekken ook telefonisch. We leggen dan uit wat de regeling precies inhoudt. Daar hoort natuurlijk ook informatie bij over de huurprijs. Sommige mensen zijn bang dat hun huur ineens veel hoger wordt in de seniorenwoning. We kunnen ze dan geruststellen. Ze kunnen namelijk in aanmerking komen voor huurkorting. We leggen ze dan uit wat dit voor hen betekent.”

We bieden praktische hulp

Tijdens zo’n gesprek vertellen Wineke en Caroline ook hoe JOOST praktische hulp biedt. Want verhuizen brengt ook een hoop administratie met zich mee. “Daar kunnen mensen erg tegenop zien”, weet Caroline. “Zeker als er geen kinderen of bekenden zijn die kunnen helpen. Daarom hoort bij deze regeling ook een verhuiscoach. Gratis. Als een huurder daar gebruik van wil maken, kan deze de hele verhuisadministratie verzorgen. Denk aan het regelen van de financiën. Of het omzetten van abonnementen. We merken dat de meeste senioren dit heel prettig vinden. De verhuiscoach regelt desgewenst ook de verhuizing zelf, dus met verhuiswagen en al. De kosten daarvan moet de huurder dan wel zelf betalen.”

Mensen maken zelf de keuze

Wineke en Caroline benadrukken dat senioren uiteraard zelf de keus maken óf ze willen verhuizen. “Zeggen ze ‘ja’, dan maken we het ze met deze regeling zo gemakkelijk mogelijk.” De eengezinswoning die senioren achterlaten, verhuurt JOOST daarna opnieuw. Meestal aan gezinnen. “Aan zulke huizen voor gezinnen is een tekort. Dus we zijn heel blij dat veel senioren op deze manier meehelpen aan de doorstroming.”

Benieuwd naar uw persoonlijke mogelijkheden?
Neem dan contact met ons via 088 008 14 00.

Dit artikel is ook te lezen in ons huurdersmagazine oktober 2020.

 

De 65plus-verhuisregeling: verhuizen zonder zorgen

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties