terug naar overzicht

Maak kennis met gebiedsbeheerders Rob en Vince

Maandag 11 november 2019

‘Mogen die schrootjes op het plafond blijven zitten als ik ga verhuizen?’ En: ‘Die gaatjes in de muur, moet ik die écht allemaal dicht maken?’ Deze en andere vragen krijgen Rob Waasdorp en Vince Verkuijlen dagelijks op hun bordje. Beiden zijn gebiedsbeheerder van JOOST, een functie die vroeger ‘opzichter’ heette. Hun rol: het regelen van al het dagelijkse onderhoud en het onderhoud dat wij uitvoeren wanneer een huurder zijn woning opzegt.

JOOST_Vince_Verkuijlen_3884
JOOST_Rob_Waasdorp_7880

Rob (rechts op de foto) heeft woningen onder zijn hoede in en om Rosmalen en Heeswijk-Dinther, Vince is actief in Boxtel en Liempde.

Samen met onze aannemers
Vince: “We werken nauw samen met onze vaste aannemers. Onder onze regie zijn ze dagelijks op pad om onderhoudsklussen te verrichten, zoals een kapot kozijn repareren of een deur recht hangen. Ook wijzelf komen bij huurders over de vloer. Vaak is dat bij wat complexer onderhoud, zoals het aanpassen van een badkamer of keuken. Dan gaan we altijd zelf even een kijkje nemen.”
Rob: “Direct contact hebben met onze huurders vinden we belangrijk. We willen als JOOST die ‘goede buurman’ zijn. Dat kan natuurlijk alleen als je ook je gezicht laat zien, als mensen je kennen. Daarom zijn we zelf continu op pad. Onder meer om alle inspecties te doen bij de woningen die vrijkomen, het zogenoemde mutatieonderhoud.”

Als het maar schoon is
Vince: “Bij mutatieonderhoud maken we een woning klaar voor een nieuwe huurder zodra de huidige verhuist. We inspecteren wat er aan die woning moet gebeuren. Soms is dat veel, omdat er toch wel wat schade is. Soms hoeven we niets te doen. Dat verschilt echt per adres.”
Rob: “Dat een huurder zijn woning schoon achterlaat, vind ik het belangrijkst. Hoewel gebruiksschade niet erg is, zijn we wel zuinig op onze woningen. Met mutatieonderhoud zorgen we ervoor dat schades worden verholpen en dat een huis weer helemaal voldoet aan de geldende eisen. Zo kan de nieuwe huurder er weer prettig en comfortabel wonen. Gaatjes dichten is bij JOOST niet nodig. Bij ons hoeven huurders bij verhuizing alleen de pluggen te verwijderen. Het vakkundig dichten van gaatjes mogen ze aan ons overlaten.”

Woning naar eigen smaak inrichten
Vince: “Het één-op-één-contact met huurders vind ik één van de leukste kanten van mijn werk. Daarnaast heb ik veel contact met andere partijen zoals aannemers. Elke dag is anders. Ik weet ’s ochtends vaak niet wat de dag me gaat brengen.”
Rob: “Huurders mogen bij JOOST ook zelf hun woning aanpassen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat zij hun woning naar eigen smaak kunnen inrichten. Wij adviseren wel om altijd even contact op te nemen voordat u aan de slag gaat. Voor sommige woningveranderingen heeft u namelijk onze toestemming nodig. En soms komen veranderingen in aanmerking voor een vergoeding wanneer iemand verhuist. Handig om vooraf al te weten.”

 

Wijkteams
JOOST werkt met vijf wijkteams. Elk wijkteam heeft eigen woonconsulenten, wijkbeheerders, woonmakelaars en gebiedsbeheerders. De wijkteamleden zijn in hun ‘eigen’ wijken te vinden en hét aanspreekpunt voor de huurders die er wonen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties