terug naar overzicht

Maak kennis met wijkconsulenten Tessa en Thierry

Zondag 3 november 2019

Heeft u een goed idee voor uw wijk? Of heeft u een probleem? Dan kunt hiervoor terecht bij de wijkconsulenten van JOOST. Thierry Farla en Tessa van Roosmalen zijn twee van de vijf consulenten die voor huurders van JOOST paraat staan. “Al komen we niet voor een lekkende kraan hoor”, lacht Thierry, “daar zijn bij JOOST veel technischer mensen voor.”

JOOST_Thierry_Farla_3906
JOOST_Tessa_3150

De wijkconsulenten van JOOST zijn er voor advies en ondersteuning om het wonen fijn te maken, voor huurders en buurt. Ze werken dagelijks vanuit de wijkkantoren of het hoofdkantoor van JOOST. “Al vinden wij het gesprek bij de bewoner thuis eigenlijk de beste werkplek die er is”, aldus Thierry en Tessa. Ze zijn, net zoals de andere wijkconsulenten, voor gemiddeld 1.500 huurders op pad. Tessa’s werkgebied is vooral Boxtel-Centrum en Breukelen. Thierry’s regio is meer gespreid: van diverse wijken in Boxtel tot buurten en bewoners in Haaren en Sint-Michielsgestel.

Goede ideeën voor de leefbaarheid
Tessa: “We zijn de aanspreekpunten in de wijk. We luisteren, praten, geven tips, advies en verwijzen door. Dat is het leukste aan mijn werk. Zo leer ik huurders kennen en zij mij. Als wijkconsulenten zijn we er ook om mensen te stimuleren iets voor de leefbaarheid te doen. Heeft een bewoner een goed idee, dan helpen we als JOOST graag mee om dat mogelijk te maken. Zoals de jeu-deboulesbaan bij de Rots en de Fleur-op-markt in Selissen, beide in Boxtel. We organiseren zelf dus niets, maar bieden praktische ondersteuning om een initiatief mogelijk te maken.”

JOOST on Tour
Thierry: “Mensen moeten wel weten dát we daarbij kunnen helpen. Daarom laten we ons gezicht vaak in de wijken zien. Zo starten we met JOOST on Tour. Met een caddy, koffie en koek trekken we onze wijken in om kennis te maken. Gewoon een praatje met koffie en iets lekkers, heel laagdrempelig en gezellig.”

‘Best heftig’
Thierry: “Onderdeel van ons werk is ook dat we bij mensen thuis komen waar ‘iets’ speelt. Dat ‘iets’ is geen heg die te hoog groeit of een lekkage. Nee, wij komen langs als er wat anders aan de hand is: problemen met buren, het vermoeden van verwaarlozing of woonfraude. Best heftige zaken soms, die ‘prettig wonen’ in de weg staan. Voor maatschappelijke instanties is het lastig om uit het niets bij mensen aan tafel te komen zitten. Wij zijn als JOOST wel al bekend bij zo’n huurder. Wij verhuren immers zijn woning aan hem. Door bij hem op bezoek te gaan, zetten we de deur naar hulp open.”

Net dat ene zetje
Tessa: “Wij dragen in zulke situaties zelf geen kant-en-klare oplossingen aan. We wijzen een huurder wel de weg. Bijvoorbeeld door hem in contact te brengen met andere instanties die we kennen. Zo werken we nadrukkelijk samen met Buurtbemiddeling, politie en gemeente. Vergeet ook het belang niet van onze bewonerscommissies en de twee overkoepelende huurdersorganisaties in de regio’s Boxtel en Rosmalen. Bewoners met deze partijen in contact brengen, kan voor sommigen net dat ene zetje zijn om uit een beroerde situatie te komen.”

Wijkteams
JOOST werkt met vijf wijkteams. Elk wijkteam heeft eigen woonconsulenten, wijkbeheerders, woonmakelaars en gebiedsbeheerders. De wijkteamleden zijn in hun ‘eigen’ wijken te vinden en hét aanspreekpunt voor de huurders die er wonen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties