terug naar overzicht

Maatwerk in Wonen brengt huurders geluk en gezondheid

Maandag 3 juni 2019

Harry (68) en Ine (67) Steenbakkers verruilden na 42 jaar hun eengezinswoning voor een kleinere, gelijkvloerse woning. Reden: Harry’s verslechterde gezondheid. Dankzij Maatwerk in Wonen vonden ze binnen vijf weken een geschikt huis. De gezondheid van Harry is er sindsdien alleen maar op vooruit gegaan.

‘We gaan kleiner wonen’
Harry heeft al een tijdje COPD. In hun oude huurhuis kon hij door zijn continue benauwdheid nog maar met moeite de trap op en af. Ine: “Op een ochtend had hij er genoeg van. Hij zei: ‘We gaan kleiner wonen’. Hij wilde het écht.” Ine besloot te bellen met de woonstichting. Twee dagen later konden ze er terecht voor een gesprek.

Passende woning
Harry en Ine kwamen in aanmerking voor Maatwerk in Wonen, speciaal voor senioren die in een eengezinswoning wonen en naar een gelijkvloerse woning willen verhuizen. Ze krijgen hierbij voorrang en, indien nodig, een huurprijsverlaging. Zo bevordert de woonstichting de doorstroming.

‘Dít is het’
“Er waren verschillende woningen voor ons beschikbaar”, weet Ine nog. “Eén ervan leek ons direct heel fijn vanwege de locatie. We zijn gaan kijken en al in de deuropening zei Harry: ‘dit is het’. Toen hebben we de woning geaccepteerd.” De begeleiding door de woonstichting kan rekenen op grote tevredenheid van het paar: de administratieve overdracht en de technische oplevering gebeurden persoonlijk. Ook maakten Harry en Ine dankbaar gebruik van de administratieve verhuisservice.

‘Met de gezondheid gaat het steeds beter’
Op 3 februari 2018, vijf weken na Harry’s besluit om kleiner te willen wonen, was alles in kannen en kruiken. Ine: “De woning kwam niks te vroeg. Net voor we verhuisden, ging het zo slecht met Harry dat hij extra zuurstof moest gaan gebruiken.” Nu ze een jaar in hun nieuwe woning wonen, gaat het beter. Sterker nog: Harry is niet meer afhankelijk van een zuurstofapparaat. “De dokters staan versteld”, vertelt Ine, “net zoals wij.” En lachend: “Geen idee wat hier in de grond zit…”

Meer weten over Maatwerk in Wonen? Hier vindt u alle informatie over deze service speciaal voor senioren. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties