terug naar overzicht

Medewerkers St. Joseph aan de slag in de Voedseltuin

Donderdag 6 juli 2017 Medewerkers St. Joseph aan de slag in de Voedseltuin
De Boxtelse Voedseltuin op het terrein van De Kleine Aarde. Een prachtig initiatief van de Boxtelse verbinder Theodoor van Leeuwen. Ook St. Joseph draagt dit project een warm hart toe. Meer dan 15 medewerkers gingen vrijdag 7 en maandag 10 juli aan de slag met het opknappen van de pipowagen die op locatie dienst doet als schaft- en schuilwagen. En uiteraard werd ook nog even meegeholpen met de oogst.

In de Voedseltuin worden groentes en fruit gekweekt voor cliënten van de Voedselbank. “Het is een professioneel productiebedrijf gericht op mensen met een kleine beurs”, legt initiatiefnemer Theodoor van Leeuwen uit. “In Boxtel gaat het om 250 huishoudens met zo’n 400 tot 450 monden. Ze ontvangen elke week verse groenten en klein fruit. Gekweekt op 7.000 vierkante meter vruchtbare grond en geoogst door twintig vrijwilligers, waarvan ook een flink aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld mensen die een lastige periode achter de rug hebben, vluchtelingen en WSD’ers.”

Speciaal voor mensen met een kleine beurs
Theodoor is initiatiefnemer en ‘meewerkend voorman’ van de Voedseltuin. Maar hij zet zich voor veel meer projecten in waarin hij mensen met elkaar verbindt. In de laatste uitgave van De Deurpost een interview met deze Boxtelse verbinder: “Vrijwilliger sinds studententijd”.

Innovatief duurzaam wonen op De Kleine Aarde
St. Joseph is ook met andere plannen actief op De Kleine Aarde. Onder de naam ’t Collectief zijn we bezig met een plan voor woningbouw op dit terrein. We willen de duurzame gedachte vasthouden en vertalen naar onderwerpen als Wonen, Energie en Onderwijs.

Lees hier het artikel in de digitale editie van het Brabants Centrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties