terug naar overzicht

Merendeel huurders krijgt opnieuw een minimale huurverhoging

Dinsdag 23 april 2019

De aankomende week vallen de brieven over de jaarlijkse huurverhoging op de mat bij huurders van Kleine Meierij. Ook dit jaar houdt Kleine Meierij de jaarlijkse huurverhoging zo laag mogelijk voor huurders met de laagste inkomens. Hiermee willen wij ervoor zorgen dat wonen voor deze huurders bereikbaar en betaalbaar blijft. Voor zo’n 90% van de huurders is de huuraanpassing opnieuw niet hoger dan de inflatie.

Net als vorig jaar ontziet Kleine Meierij vooral de laagste inkomens. Voor deze groep geeft de overheid ruimte om de huur met 4,1% te verhogen. Van die ruimte maakt Kleine Meierij géén gebruik. Huurders met een inkomen tot en met € 42.436  – zo’n 90% van de huurders – krijgen per 1 juli een huurverhoging van 1,3%.

Voor mensen met een hoger inkomen (meer dan € 42.436) gaan de huren wel iets verder stijgen: deze groep huurders betaalt vanaf 1 juli 4,2% meer. De corporaties vinden dat de huur die iemand betaalt, moet passen bij zijn of haar inkomen: wie meer draagkracht heeft, kan meer betalen. Met het Stedelijk Huurders Platform (SHP) is voor huurders met een hoger inkomen wel een maximale huurprijs voor sociale huurwoningen afgesproken. In 2019 is die maximale huurprijs € 770,85.

Bent u huurder? Bekijk aan de hand van deze flyer wat voor uw situatie van toepassing is.

De gemaakte keuzes zijn in lijn met de prestatieafspraken die Kleine Meierij maakten samen met de gemeentes waarin Kleine Meierij woningbezig heeft. Hierin is afgesproken dat Kleine Meierij samen met collega corporaties en de betreffende gemeentes, zich inzetten om de woonlasten van huurders betaalbaar te houden. Zeker voor de groep met de laagste inkomens.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties