terug naar overzicht

Mooi resultaat voor JOOST in de Energiemonitor 2021

Vrijdag 29 januari 2021

De resultaten van de Atriensis Energiemonitor 2021 zijn bekend. We zijn erg blij dat onze inspanningen op het gebied van het verduurzamen van onze woningen hun vruchten afwerpen. We zijn dit jaar namelijk op een gedeelde tweede plek geëindigd in de top vijf van corporaties die de grootste labelsprongen hebben gemaakt.

De Energiemonitor

De Energiemonitor van Atriensis geeft inzicht in de energetische prestaties van woningcorporaties. Op sectorniveau en individueel niveau. Het sector doel voor 2021 is een gemiddeld label B. Dat is gelukt! Aan de Energiemonitor 2021 deden 101 corporaties mee met in totaal ruim 800.000 woningen, 35% van de ongeveer 2,3 miljoen corporatiewoningen in Nederland.

De resultaten van JOOST

De Energiemonitor geeft een beeld van de top vijf corporaties die er op dit moment energetisch het beste voor staan. Ook wordt gekeken naar welke corporaties het afgelopen jaar de grootste sprongen hebben gemaakt. Oftewel welke corporaties hebben het afgelopen jaar de meeste maatregelen aan hun woningvoorraad getroffen, labels geactualiseerd, data op orde gebracht of geïnvesteerd en maakt daarmee de grootste sprongen? We zijn super trots dit jaar op een gedeelde tweede plek te staan samen met Woningbouwvereniging St. Willibrordus.

Met een energieindex van 5,41 hebben onze woningen gemiddeld nog net geen label B. Door vol in te blijven zetten op het isoleren van onze woningen, circa 500 per jaar, en het actualiseren van de labels, hebben we er alle vertrouwen in later dit jaar op gemiddeld label B uit te komen. Hiermee halen we het doel van de corporatiesector om vanaf 2021 een gemiddelde labelklasse B te hebben, zoals afgesproken in het Convenant energiebesparing huursector.

Meer weten over hoe wij onze woningen verduurzamen?

Verduurzamen met verstand

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties