terug naar overzicht

Nieuw huurdersmagazine JOOST juli 2020

Maandag 29 juni 2020 Nieuw huurdersmagazine JOOST juli 2020

Deze week verschijnt de 4e uitgave van ‘onze’ eigen JOOST. Een magazine waarin we veel huurders aan het woord laten, maar ook samenwerkingspartners. En u maakt kennis met enkele collega’s van JOOST.

Bekijk hieronder de online versie via Issuu.

Zo wijzen wij woningen toe
Sommige huurders vragen zich af hoe dat nou gaat, het toewijzen van een woning. In deze uitgave van ons magazine leggen we dat graag uit. En hoe wordt bepaald wie er in een woning komt wonen. Eén tip van de sluier: JOOST bepaalt zelf niets. Het toewijzen gebeurt op basis van inschrijftijd of loting.

Maak kennis met de gezichten van JOOST
Onze woonmakelaars Andrej en Cindy vertellen over de mooiste moment in hun werk: “Sleuteloverhandigingen. Dat zijn echt hoogtepunten in iemands leven. Dat we daarbij zijn, maakt van onze functie een prachtbaan.”

Incassoconsulenten Madeleine en Paul hebben ook persoonlijk contact met huurders. Maar zij komen pas in beeld wanneer de huurbetaling uit blijft. Ze nemen dan altijd persoonlijk contact op of gaan op huisbezoek: “Zonder opgeheven vingertje gaan we dan samen op zoek naar een oplossing. We willen voorkomen dat mensen in een situatie terecht komen waarin het van kwaad tot erger wordt.”

Samen voor elkaar
In deze JOOST ook een interview met de welzijnsorganisaties in ons werkgebied. We werken altijd al heel veel met hen samen. Maar nu in deze bijzondere tijd hebben we nog vaker contact. Een kennismaking met de mensen achter ContourdeTwern, Farent, MEE, Bint en Ons welzijn.

En natuurlijk komen ook weer huurders aan het woord. De zussen Nellie en Marie die tijdens hun quarantaine aan het breien zijn geslagen. Bewoner Ton van der Wensch die na het groot onderhoud aan zijn woning voor een nieuwe start is gegaan. We kijken binnen bij Bets van der Vleuten die met veel plezier in Liempde woont. En Kim uit Rosmalen vertelt over de woonideeën die ze op deed bij de buren.

Mooie initiatieven
Verder in deze JOOST een overzicht van prachtige initiatieven die je afgelopen maanden op verschillende plekken zag ontstaan. Zelf gaan we ook creatiever om met bijvoorbeeld huuropzeggingen en huisbezoeken. Sommige werkzaamheden blijven we straks zeker anders doen. Maar wat we zeker niet blijven doen, is contact op afstand. Zodra dat weer mogelijk is, zijn we weer in de wijken te vinden. Want bekend maakt bemind.

En we bestaan deze week 1 jaar
Op 1 juli bestaat JOOST 1 jaar! Een 1e verjaardag is altijd bijzonder. En dat willen we dan ook graag vieren met onze bewoners. Juist nu. Zij ontvangen in de week van 1 juli bij ons huurdersmagazine JOOST een klein kadootje. Zo zorgen we samen voor wat extra kleur deze zomer.

Veel leesplezier en blijf vooral gezond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties