terug naar overzicht

Nieuw huurdersmagazine JOOST oktober 2020

Maandag 5 oktober 2020 Nieuw huurdersmagazine JOOST oktober 2020

Deze week verschijnt de 5e uitgave van ‘onze’ eigen JOOST. Een magazine waarin we veel huurders aan het woord laten, maar ook samenwerkingspartners. En u maakt kennis met enkele collega’s van JOOST.

In deze uitgave veel aandacht voor de 65plus-verhuisregeling. Speciaal voor 65-plussers die nu een eengezinswoning huren en de stap naar een appartement willen maken. Hans en Ciscy Langenhuizen en Ad en Annie Timmers-Van den Langenberg maakten allebei gebruik van de 65plus-verhuisregeling en verhuisden van een eengezinswoning naar een appartement. Zij vertelden aan JOOST hoe zij tot die stap kwamen.

Onze woonmakelaars Caroline en Wineke zijn voor JOOST in touw om senioren te begeleiden die van de 65plus-verhuisregeling gebruik willen maken. Zij vertellen in ons magazine hoe zij dat doen.

Wie een huurwoning zoekt, kan daarvoor terecht op de website van WoonService Regionaal. Dat geldt echter niet voor mensen die van een beschermde woonvorm naar een gewone huurwoning willen verhuizen. Voor deze mensen voert JOOST de UrgentiePlus-regeling uit. Wijkconsulent Petra en woonmakelaar Daniël van JOOST vertellen wat deze regeling inhoudt.

In ons magazine ook aandacht voor groot onderhoud. In Heeswijk-Dinther rondde wij onlangs een renovatie/isolatieproject af en in Rosmalen zijn de voorbereidingen voor het isoleren van woningen net gestart. Want corona of niet: wij blijven woningen renoveren en isoleren. “Maar wél veilig, want dat is een voorwaarde”, vertelt Mark, onze projectconsulent duurzaamheid van JOOST. “Eén van onze vaste aannemers, elk®, heeft daarvoor een slimme aanpak bedacht. Daarmee verlopen de werkzaamheden veilig voor iedereen.”

We keken deze keer ook binnen bij Christine van der Pas (78). Zij kwam 40 jaar geleden naar Heeswijk-Dinther. Samen met haar man die zes jaar geleden overleed. In 2016 verruilde ze haar gezinswoning voor een appartement aan Plein 1969. En dat was een goed besluit. “Een fijn appartement”, vertelt Christine. “Dicht bij alle voorzieningen en met uitzicht op een plein waar vaak iets gebeurt. De wekelijkse markt, muziek, de kermis. Het balkonnetje is klein, maar wel lekker uit de wind en de zon.”

Ook keken we binnen bij de nieuwe bewoners van de Pastorie aan de Baroniestraat in Boxtel. Hier zijn zeven appartementen gecreëerd, voor jongeren met een verstandelijke beperking. Rubina en Timo verhuisden begin juli. Kimi schoof ook aan. Zij verhuist binnenkort. “De fijnste plek in huis?  De keuken! Met z’n allen eten, koffie drinken, spelletjes doen.”

En verder heel veel nieuws en uiteraard op de achterpagina onze Gouden Huurders!

Veel leesplezier en blijf vooral gezond!

Bekijk hieronder de online versie via Issuu.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties