terug naar overzicht

Nieuwe bestemming voor voormalig verzorgingshuis Nieuw Beekvliet

Maandag 22 oktober 2018 Nieuwe bestemming voor voormalig verzorgingshuis Nieuw Beekvliet

Voormalig verzorgingshuis Nieuw Beekvliet in Sint-Michielsgestel is getransformeerd naar 40 studio’s en gemeenschappelijke ruimtes. Deze studio’s zijn bestemd voor 40 cliënten van Kentalis met een beperking in horen en communiceren. Op 22 oktober is de verbouwing gereed, waarna de nieuwe bewoners geleidelijk gaan inhuizen. 

De bewoners van het voormalige woonzorgcentrum Van Zorggroep Elde verhuisden in september vorig jaar naar het nieuwe Wereldhuis in Boxtel. St. Joseph startte in oktober met de verbouwing. Deze was ingrijpend, omdat de 40 toekomstige bewoners allen specifieke zorgbehoeften hebben. De cliënten zijn doof, slechthorend of doof-blind zijn, in combinatie met een verstandelijke beperking of autisme.

Nieuw gebouw klaar voor de toekomst
Het gebouw wordt straks door St. Joseph verhuurd aan Kentalis. De toekomstige bewoners wonen nu nog op locaties in Vught, St. Michielsgestel en Schijndel. “Daar voldoen de afmetingen en voorzieningen niet meer aan de huidige norm”, vertelt Hetty Bekke, unitmanager dagbesteding en wonen bij Kentalis. “In de nieuwe situatie krijgen ze meer eigen ruimte met eigen sanitair, zijn trappen verleden tijd en bieden moderne domotica-technieken veel gemak. Het vernieuwde gebouw wordt toekomstbestendig voor deze ouder wordende cliënten met toenemende zorgvragen. En het personeel kan straks fijner en efficiënter werken. Nieuw Beekvliet telde voorheen ruim 60 appartementen. Dat zijn er nu 40 geworden, allemaal van verschillende afmetingen. Er komt een grote centrale ontmoetingsruimte voor alle cliënten, plus kleinere huiskamers om elkaar in kleinere kring te ontmoeten en met elkaar te koken en te eten.” De nieuwe bewoners verhuizen medio november.

Lees hier het gehele interview met Hetty Bekke, unitmanager dagbesteding bij Kentalis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties