terug naar overzicht

Nieuwe Huiskamer op Stapelen

Maandag 12 april 2021 Nieuwe Huiskamer op Stapelen

“Het is fijn om met veel mensen samen zo´n mooi project te doen.” Die opmerking komt vaak terug als we een kijkje nemen in de nieuwe ontmoetingsruimte ´Huiskamer 2´ in woongebouw Stapelen. Enthousiaste vrijwilligers maakten er samen iets bijzonders van.

Nieuwe ruimte Stapelen 2

De bewonerscommissie HBV Stapelen huurde lange tijd een kelderruimte. Die werd te klein, had geen ramen en was vanwege een hellingbaan lastig bereikbaar voor bewoners die minder goed ter been zijn. Toen eind vorig jaar de ruimte Stapelen 2 beschikbaar kwam, aarzelde de bewonerscommissie geen moment. Zij vroeg meteen aan JOOST of ze het appartement kon gebruiken. JOOST ging vlot akkoord en ondersteunde het idee met materialen.

We hebben alles zelf gedaan

Een flinke groep klussers, waaronder gepensioneerde vaklui, was zo geformeerd. Schilderen, timmeren, schoonmaken, elektra, stukadoren, isoleren. “We gingen als een dolle aan de slag”, lachen ze nu. “We deden alles zelf, alle spijkers en schroeven zijn nu wel op. Met het eindresultaat zijn we heel gelukkig. Een fijne ontmoetingsruimte met ramen, dus met daglicht en ventilatie. Als corona voorbij is, houden we een feestelijke opening en gaan we hier van alles organiseren voor alle Stapelen-bewoners. Koffieochtenden, kaarten, darten, bijeenkomsten, gezamenlijke vieringen. Plannen genoeg!”

Stapelen_Huiskamer2_31maart2021-2
Stapelen_Huiskamer2_31maart2021-4

Met dank aan vele sponsoren en donateurs

´Huiskamer 2´ omvat onder meer een grote huiskamer van 40 vierkante meter met centraal de biljarttafel van BV De Stapelaars. Tegen de muur een oprolbaar scherm voor filmavonden. Een ruime keuken met grote opbergkast. “Fijn, zo’n eigen keuken. Hoeven we niet meer met afwas naar boven te sjouwen”, vinden de vrijwilligers. De badkamer werd opslagruimte, twee samengevoegde kamertjes zijn geschikt voor vergaderingen en kleine bijeenkomsten. Aan de muur een overzicht van alle sponsoren en donateurs.

Veel actieve vrijwilligers

HBV Stapelen huurt Huiskamer 2 van JOOST. De oude ontmoetingsruimte gaf de vereniging terug aan de woonstichting, de oude biljartruimte werd opslaghok. Veel bewoners van de 88 appartementen kwamen al even nieuwsgierig kijken naar al het werk dat is verzet. De vrijwilligers benadrukken: “Wij zijn niet de enigen die zich inzetten voor ons woongebouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mooie grote tuin, ook die is het resultaat van actieve bewoners.”

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties