terug naar overzicht

Nieuwe mijlpaal bij bijzonder woonproject in de Pastorie

Maandag 20 januari 2020

Maandag 20 januari werd een klein feestje gevierd bij Stichting Woongewoon in de Pastorie in Boxtel. Hier komt een bijzonder woonproject: een kleinschalige woongemeenschap voor jongeren met een verstandelijke beperking. Een project dat wij hebben ontwikkeld samen met Stichting Woongewoon. Deze stichting is ontstaan uit een initiatief van een groep ouders die op zoek was naar een plek voor hun kinderen.

Woongewoon_hoogste_punt_20januari2020-15
Woongewoon_hoogste_punt_20januari2020-5
Woongewoon_hoogste_punt_20januari2020-1
Woongewoon_hoogste_punt_20januari2020-10

Welkom aan Rubina, Nando, Timo, Sander en Ries
Om de bouwploeg van Hazenberg te bedanken voor al het harde werk, waren zij uitgenodigd voor een feestje. Ook kregen bewoners – en familieleden – meteen de gelegenheid om in hun toekomstige woning te gaan kijken. De werkzaamheden gaan namelijk hard. De oplevering is gepland in april. Dan kunnen Rubina, Nando, Timo, Sander en Ries  naar hun toekomstige woning verhuizen. Er is nog 1 appartement vrij. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Woongewoon.  

Elke bewoner een eigen plek
Er worden uiteindelijk zeven appartementen gerealiseerd. Elke bewoner krijgt een appartement met daarin een woonkamer met keukenmeubel, een badkamer en een slaapkamer. Daarnaast is er op de begane grond een gezamenlijke woonkamer en keuken waar samen kan worden gekookt en gegeten en waar activiteiten worden georganiseerd.

Start bouw met groot enthousiasme
Maandag 16 september werd de huurovereenkomst ondertekend en gestart met de werkzaamheden. Dat ging onder groot enthousiasme. Rubina, Sander, Nando en Timo konden niet wachten. Zij stonden tijdens het feestelijke moment al te popelen. Na het ondertekenen van het huurcontract, mochten de vier de eerste wand gaan slopen. Jan van der Weijden, voorzitter van Stichting Woongewoon en tevens ouder van Sander, sprak toen van een bijzonder moment: “Met enkele ouders zochten we elkaar jaren geleden al op met de vraag: hoe kunnen we onze kinderen als ze ouder worden zelfstandig laten wonen. Zeg maar: met de handen op de rug begeleiden. De zoektocht duurde uiteindelijk vele jaren. Verschillende locaties zijn in beeld geweest. Maar uiteindelijk zijn we terecht gekomen op deze prachtige plek.” Rob Dekker, directeur-bestuurder van Woonstichting JOOST, beaamde dat laatste: “De Pastorie is het mooiste pand van de gehele straat. En daar komen jullie straks te wonen.”

Bijzonder woonproject in De Pastorie in Boxtel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties