terug naar overzicht

Nieuwe ontmoetingsplek voor bewoners Kloosterhof

Maandag 26 augustus 2019

De bewoners van de Kloosterhof in Liempde namen maandag 26 augustus  hun nieuwe ontmoetingsplek feestelijk in gebruik. Een cadeau namens de woonstichting vanwege haar 100-jarig bestaan.

“Wat een leuke verrassing”
Elke maandagochtend is er bij De Kloosterhof een koffie-inloop voor bewoners en andere belangstellenden. Het is er altijd erg gezellig. Toen Woonstichting St. Joseph (inmiddels JOOST geheten) vanwege het 100-jarig bestaan een oproep deed om met een wijkidee te komen, kwam Kloosterhof-bewoner Tonnie van der Velden met een leuke gedachte: maak buiten een gezellig zitje om als het mooi weer gezellig samen koffie te kunnen drinken. En dat kwam er. Een fraai prieeltje van metaal en doek en een set nieuwe tuinstoelen. “Och, wat een leuke verrassing”, riepen enkele bewoners toen ze maandagochtend hun vaste koffie-uurtje bezochten. Woonstichting JOOST maakte het feest compleet met een paar dozen gebak.

Kloosterhof_prieel_26augustus2019-6
Kloosterhof_prieel_26augustus2019-5
Kloosterhof_prieel_26augustus2019-1

Attentie vanwege jubileum
Ter gelegenheid van het 100jarig jubileum werd dus aan de huurders een oproep gedaan om met wijkideeën te komen. Iets blijvends. Er werden uiteindelijk maar liefst 23 ideeën ingediend. Van al deze ideeën hebben we beoordeeld of er voldoende draagvlak is. We gaan uiteindelijk niet voor een selectie, maar kijken wat uitvoerbaar is.

Speeltuinen
Bij de ingediende ideeën waren ook een groot aantal speeltuinen. Het beheer van de speeltuinen in Boxtel is echter in handen van de gemeente Boxtel. Zij hebben afgelopen maanden de bestaande speeltuinen opnieuw geïnventariseerd. Met als doel om een betere verdeling te maken over de gemeente, rekening houdend met aantal en leeftijd van de kinderen in een bepaalde wijk. De mensen die een idee hebben aangedragen voor een nieuwe speeltuin of het opknappen van een speeltuin zijn hierover geïnformeerd en worden door de gemeente op de hoogte gehouden.

Aanplant bomen in Rosmalen
Ook Kleine Meierij had dit jaar een jubileum te vieren. Vanwege haar 50-jarig jubileum volgt ook in Rosmalen nog een cadeau voor de wijk.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • Leny Queens schreef

  Zo iets mogen ze bij ons ook wel maken.
  zo leren wij onze Buren ook eens kennen.
  fam-queens@home.nl

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste familie Queens, We hebben uw aanvraag doorgestuurd naar onze wijkconsulent. Zij neemt hierover contact met u op. Groeten van JOOST