terug naar overzicht

Nieuwe service: Seniorenhulp voor extra ondersteuning

Donderdag 26 april 2018 Nieuwe service: Seniorenhulp voor extra ondersteuning

Zorggroep Elde, Woonstichting St. Joseph en gemeente Boxtel starten in mei met een proef van tien maanden met een nieuw concept: Seniorenhulp. Dit is een vorm van ondersteuning aan zelfstandig wonende senioren.

Zelfstandig wonen met hulp
De ondersteuning van Seniorenhulp is breed. Van hand- en spandiensten die meteen om actie vragen tot het even controleren hoe het met iemand gaat. Tijdelijk of structureel. Juist als deze hulp ontbreekt en iemand het echt niet zelf kan oplossen, is zelfstandig blijven wonen moeilijk. Vaak zozeer zelfs dat verhuizing naar het verpleeghuis onvermijdelijk is. Dit is niet alleen duurder, maar ook extra nadelig als de persoon zelf wel heel graag zelfstandig wil blijven wonen.

Speciaal voor oudere bewoners 
De nieuwe service Seniorenhulp is mogelijk een oplossing om het gat te dichten wat ontstaat nadat verzorgingshuizen zijn verdwenen. Ouderen bewoners die graag zelfstandig willen blijven wonen, maar wel wat extra hulp kunnen gebruiken.

Pilot start in Molenhof
We gaan starten met een pilot in Molenhof in de wijk Breukelen. Dit is een woongebouw met 59 appartementen speciaal voor senioren. Hier wonen veelal bewoners met een gemiddelde leeftijd van 80+ die wel graag zelfstandig wil blijven wonen. Wanneer de proef succesvol verloopt, is het streven om de service Seniorenhulp als eerste uit te breiden naar het woongebouw Elisabethsdael en uiteindelijk ook naar andere woongebouwen in Boxtel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties