terug naar overzicht

Onderzoek naar bewustwording duurzaam wonen

Woensdag 27 juni 2018 Onderzoek naar bewustwording duurzaam wonen

Wat betekent duurzaam wonen voor de gemiddelde huurder? Hoe maak je iemand enthousiast en hoe overtuig je huurders van de voordelen? Duuk Adank, vierdejaars student in de richting Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, deed onderzoek naar de bewustwording en gedragsverandering van onze huurders op het gebied van duurzaam wonen.

“Laat huurders zelf met ideeën komen”
Duuk constateert dat huurders graag meewerken aan verduurzaming, maar soms een duwtje in de rug nodig hebben. “Mijn advies aan St. Joseph is dan ook om initiatieven vanuit de huurders zelf te stimuleren. Het zou toch mooi zijn als groepen huurders zelf met ideeën komen voor het verduurzamen van hun woningen. En waarbij St. Joseph waar mogelijk helpt en faciliteert. Daarin zou St. Joseph een trendsetter kunnen zijn.”

Ideeën zijn dus welkom!
Bent u benieuwd naar de resultaten van zijn onderzoek? Bekijk hier het volledige rapport: Bewustwording & Gedragsverandering op het gebied van duurzaam wonen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • Ingrid Aaldijk schreef

  Hoi,
  Op de website las ik over het onderzoek van Duuk Addink. Wij zijn bezig met een bewustwordings- gedragsveranderingstraject voor huurders. Ik heb erg veel interesse in het onderzoek. Zou ik het mogen ontvangen?
  Met vriendelijke groet

  • Woonstichting JOOST schreef

   Bedankt voor je interesse in het afstudeeronderzoek van Duuk Adank. Duuk studeert woensdag 27 juni af. Daarna komt het rapport openbaar en stuur ik deze naar je toe.

 • Toon Vlaminckx schreef

  ik ben bewoner parallelweg noord 74 Boxtel,
  onlangs is mij ten horen gekomen dat er vloer isolatie (kruipruimte) is aangeboden aan bewoner(s)
  van Leeuwenstraat Boxtel, is dit aan de orde op mijn adres, zo ja hoe kan ik dat aanvragen.
  Groetjes

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste bewoner, ik laat onze opzichter hierover contact opnemen. Groet, Ineke