terug naar overzicht

Omwonenden positief plannen Albinoni

Woensdag 15 december 2021 Omwonenden positief plannen Albinoni

Positieve geluiden van omwonenden op het aangepaste ontwerp van het gebouw aan de Albinonistraat in Boxtel. Dit werd door ons persoonlijk toegelicht tijdens een digitale bewonersbijeenkomst op dinsdagavond 14 december.

Voormalige basisschool

Sinds de verhuizing van basisschool De Beemden, staat het voormalige schoolgebouw op de Albinonistraat in Boxtel leeg. Al in 2017 presenteerden wij een plan aan de buurt voor de bouw van een appartementencomplex op deze locatie. Een mooi ontwerp maar te duur voor sociale woningbouw, zo bleek. Een nieuw plan, bestaande uit vier woonlagen, stuitte vanwege de hoogte vervolgens op bezwaren vanuit de buurt.

Aanpassing eerdere plannen

Niet alleen gemeente, maar ook JOOST wilde graag aan deze bezwaren tegemoet komen. In overleg met gemeente Boxtel werd het te bebouwen perceel daarom nu groter. Op de begane grond zijn nu 7 appartementen en de bergingen gepland en op de 1e en 2e verdieping elk 10 appartementen. Hiermee is het plan dus nog steeds financieel haalbaar. Hiermee komen we namelijk op in totaal 27 appartementen. In het eerdere plan waren er 28 appartementen gepland.

Online bewonersavond

Inmiddels zijn de plannen verder uitgewerkt. Deze hebben we nu 14 december samen met Hilberink Bosch architecten aan omwonenden toegelicht in een online informatieavond. Er was een hoge opkomst. De aanwezigen reageerden positief op de aangepaste plannen. Bekijk via deze link de presentatie van de avond. Bekijk via deze link de presentatie van de avond. 

Hoe nu verder?

De gemeente werkt de plannen nu verder uit in een ontwerpbestemmingsplan. Na goedkeuring daarvan in het college volgt de zienswijzeprocedure. Vervolgens wordt het bestemmingsplan voorgelegd aan de gemeenteraad ter vaststelling.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties