terug naar overzicht

Online omwonendenavond Albinonistraat

Dinsdag 8 september 2020

Al in 2017 presenteerden wij een plan voor de bouw van een appartementencomplex op de Albinonistraat in Boxtel. Een mooi ontwerp maar te duur voor sociale woningbouw, zo bleek. Daarom kropen we opnieuw achter de tekentafel. Gisteravond presenteerden we samen met Hilberinkbosch Architecten en gemeente Boxtel het nieuwe ontwerp met ruimte voor 28 levensloopbestendige appartementen aan de buurt. Gezien Corona deden we dit digitaal en dat bleek een succes. Het merendeel van deelnemers was positief over deze manier van informeren.

 

Omwonendenavond

We kijken terug op een constructieve avond waarin we hebben getracht de vragen van de omwonenden zo goed als mogelijk te beantwoorden. Desalniettemin zijn sommige omwonenden niet blij met het plan. Dit snappen we.  In Boxtel zijn echter weinig locaties beschikbaar voor nieuwbouw terwijl de vraag naar sociale huurwoningen des te meer aanwezig is. Daarom hebben we in samenspraak met de gemeente Boxtel gekozen voor dit plan.

In gesprek met de buurt

Om de gevolgen voor de omwonenden beperkt te houden zijn we in juni de wijk in gegaan en hebben we persoonlijke gesprekken gevoerd. Met de input die we toen ophaalden gingen we opnieuw naar de tekentafel. Het gebouw werd compacter, de balkons kleiner en we verwijderden een eerder ingetekende luifel op de bovenste verdieping. Hiermee creëren we zo min mogelijk schaduw en behouden we zo veel mogelijk privacy. Kleinere balkons nodigen namelijk minder uit om er met meerdere mensen op te staan, waardoor er minder inkijk is.

Hoe verder

De vervolgstap is het uitwerken van het bestemmingsplan. Zodra dit is afgerond gaat de gemeente Boxtel samen met de omwonenden aan de slag met de invulling van de openbare ruimte rondom het complex.

Wilt u de informatiebijeenkomst terug kijken? Klik dan hier.

Bekijk hier de presentatie die getoond werd tijdens de informatiebijeenkomst. 

Meer weten over dit project?

Nieuwbouwplannen Albinonistraat in Boxtel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties