terug naar overzicht

Onze lampenisten zijn goud waard!

Maandag 2 december 2019 Onze lampenisten zijn goud waard!

JOOST is trots op haar lampenisten. Deze vaste groep van 24 vrijwilligers zorg voor een goede en veilige verlichting in en om veel woongebouwen. Ze zijn ook een waardevolle schakel tussen woonstichting en bewoners. Eén van hen is Henk Schilder, lampenist in woongebouw Rentmeester aan de Achterberghstraat. Na ruim tien jaar trouwe dienst droeg hij onlangs zijn functie over. Hij vind het mooi geweest.

Het is fijn als iemand het in een paar minuten kan oplossen
Al weer tien jaar geleden raakte Henk in gesprek met wijkbeheerder Frans de Voigt van de woonstichting. “Hij zei hoeveel tijd hij kwijt is met kleine storingen. Kostbare tijd die hij liever besteedt aan grotere problemen”, vertelt Henk. “Een goeie lampenist in Rentmeester zou hem veel waard zijn. Dat doe ik wel, zei ik meteen.” Vanaf dat moment hoefden de bewoners bij een kleine storing niet meer te wachten op een vakman van JOOST. De meeste storingen loste Henk binnen vijf minuten op. “Weet je hoe irritant een knipperende lamp is? Juist, daar word je gek van. Het is erg fijn als iemand dat in een paar minuten kan oplossen.”

Elke week een ronde door het gebouw
Elke week deed Henk zijn ronde door het hele gebouw. Hij controleerde de buitenverlichting en de verlichting in alle gezamenlijke ruimten, zoals het grote atrium en in alle gangen. Ook de tijdklok hield hij al die jaren bij, zodat de verlichting in de pas bleef lopen met het ritme van de seizoenen. Verder hield hij zijn oren en ogen altijd goed open. Storing in een lift of de noodverlichting? Een klemmende deur of haperende garagepoort? Henk meldde het bij JOOST en zag toe op een vlotte afwikkeling.

Het is mooi geweest
Henk is gepensioneerd zwakstroommonteur voor een telecommaatschappij. In zijn werkzame leven bouwde hij heel wat telefooncentrales. “Kapotte verlichting is voor mij een fluitje van een cent”, lacht hij. Waarom dan toch gestopt? “Ach weet je, ik ben nu 80 en deed dit werk tien jaar. Het is mooi geweest, ik hoef niet meer zo nodig de trappen en ladders op. Marcel Vosters volgt mij op en daar hebben we hier in Rentmeester alle vertrouwen in. Marcel en ik zijn al een paar keer samen op pad geweest in het gebouw.”

Speciale dag voor alle lampenisten
Eens per jaar organiseert de woonstichting een speciale dag voor alle lampenisten. “Dat is altijd erg gezellig en bijzonder”, vindt Henk. “Laatst gingen we met de hele club naar oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels in Best met veel informatie over operatie Market Garden. Dat was een mooie dag.” En een verdiende dag, vindt JOOST. Om de waardering voor Henk te onderstrepen, verraste wijkbeheerder Maryn Rutjens hem onlangs met een boeket bloemen (zie foto hieronder).

Ook lampenist worden?
Woonstichting JOOST zoekt nog lampenisten voor enkele woongebouwen, met name in de regio Rosmalen. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met JOOST of spreek in uw gebouw één van onze medewerkers aan.

Onze groep lampenisten in het zonnetje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • D.van Esch schreef

    Buitenverlichting in de hal van Burgakker nr.58 brand niet.Zou die gerepareerd kunnen worden.

    • Woonstichting JOOST schreef

      Dank voor het melden. Ik geef het door. Groet Woonstichting JOOST